Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Detektīve, kurai nav neviena, kam uzticēties
Slepkava, kuram nav, ko zaudēt…

18 mēnešus pēc “Lupatu lelles” notikumiem Ņujorkā pie Bruklinas tilta tiek atrasts trosēs iekārts līķis, kuram uz krūtīm ir iegriezts vārds “Ēsma”. Savukārt Londonā kāds cits upuris ir ticis iezīmēts ar vārdu “Marionete”.

Nav šaubu, ka šie noziegumi ir savstarpēji saistīti, un inspektore Bakstere – kopā ar amerikāņu kolēģiem – tiek iesaistīta sarežģītā izmeklēšanā.

Ikreiz, kad uzrodas kāds aizdomās turamais, slepkava ir ātrāks. Upuru skaits abās okeāna pusēs pieaug, un izmeklētājiem ir jāpārvar savstarpējā neuzticēšanās, pirms nav par vēlu, lai noskaidrotu, kurš rausta aukliņas...

Daniels Kouls ir angļu rakstnieks, kura debijas romāns “Lupatu lelle” tika tulkots un izdots vairāk nekā 30 valstīs. Kā autors atzinis, viņš vēlējies uzrakstīt kaut ko gana šokējošu, bet vienlaikus arī aizraujošu, domas raisošu un humora piesātinātu, lai pašam būtu interesanti lasīt.

No angļu valodas tulkojis Armīns Voitkāns.


Atsauces par romānu “Bende” Goodreads.com:

Daniels Kouls iepriecina lasītājus ar romāna “Lupatu lelle” turpinājumu, kas, neapšaubāmi, ir kā adrenalīna piesātināts ceļojums starp Ņujorku un Londonu ar neiedomājamu skaitu upuru. Romānā iekļautais melnais humors un pieciešamie pārspīlējumi neatstās vienaldzīgu nevienu! Aizrautības piepildīts lasāmlaiks tiek garantēts!

Saprotot, ka “Bende” nav tiešs turpinājums romānam “Lupatu lelle”, sākumā sapīku. Ak, kā es kļūdījos! Sasodīts, šis ir labākais un izklaidējošākais trilleris, kāds vien ir lasīts pēdējo gadu laikā! Ja jums šķiet, ka humors nesader ar sērijveida slepkavību aprakstiem, jums jāmaina savas domas. Pierādījums tam ir Daniela Koula romāns “Bende”!

“Bende” – tas tik ir trilleris! Kauns atzīties, bet biju palaidis garām autora iepriekšējo darbu – slaveno “Lupatu lelli”, kas tika izdots pirmais. Tomēr atklāšu, ka šie romāni ir lasāmi atsevišķi, jo Daniels Kouls ir tik meistarīgi un neuzkrītoši aizpildījis tukšos lauciņus, ka lasītājam ne mirkli nenākas samazināt lasīšanas ātrumu.

Kā man patika “Bende”! Viennozīmīgi piešķiru piecas zvaigznes no piecām. Sižeta līkloči kļūst bīstamāki un neparedzamāki, brīžiem ir grūti tiem izsekot, bet lasīšana ir mežonīgi aizraujoša. Tieši tāda, kādu sagaidāt, izvēloties trilleri. Lai gan romānā “Bende” aprakstītie notikumi rada samērā drūmu fonu, tomēr to izlīdzina humors, ar kuru autors laiku pa laikam ir papildinājis spriedzes piesātināto tekstu.

Iesaki draugiem