Apraksts

Agatas Kristi slavenākajā darbā “Nāve uz Nīlas” godājamais detektīvs Erkils Puaro dodas ceļojumā uz Ēģipti, un tagad skatītājiem tiek piedāvāta jauna kinofilma, kuras scenārija autors ir Maikls Grīns un kuru režisējis un galveno lomu atveidojis Kenets Brenans.

Mierpilno Nīlas kruīza noskaņu izjauc atklājums, ka Lineta Ridžveja ir tikusi nogalināta ar šāvienu galvā. Viņa bija jauna, bagāta un skaista. Meitene, kurai bija viss... līdz viņa zaudēja savu dzīvību.

Erkils Puaro iepriekš bija dzirdējis kādu citu pasažieri sakām: “Es gribētu piegrūst savu jauko, mazo pistoli viņai pie pašas galvas un... vienkārši nospiest mēlīti.” Tomēr Ēģiptes saules izraisītajā svelmē nekas nav gluži tā, kā šķiet.

“Nāve uz Nīlas” – aizraujošais romāns par mīlestību, greizsirdību un nodevību – ir viens no Agatas Kristi leģendārākajiem darbiem.

Agata Kristi ir pasaulē pārdotāko darbu autore, vēl vairāk tikuši pārdoti vien Bībele un Šekspīra darbi. Viņas grāmatas angļu valodā ir izdotas vairāk nekā miljards eksemplāros un vēl miljards citās valodās. Romāns “Nāve uz Nīlas” pirmoreiz tika izdots 1937. gadā, un kopš tā laika tas ticis vairākkārt ekranizēts.

No angļu valodas tulkojusi Zane Rozenberga.

Iesaki draugiem