Apraksts

Piecpadsmitgadīgais Mihaels Bergs nejauši iepazīstas ar pievilcīgu, gados vecāku sievieti. Sievietes vārds ir Hanna, un, pirms kāds no abiem paspēj attapties, viņi ir ierauti kaislīgā un slepenā mīlas dēkā, pēc kuras Mihaels jūtas vienlaikus eiforisks un apmulsis. Bet Hannai ir kāds noslēpums.

Pēc daudziem gadiem, kā jurisprudences students apmeklējot kādu tiesas prāvu Vācijā, Mihaels uz apsūdzēto sola ierauga Hannu – sievieti, kuru viņš mīlēja. Viņas izturēšanās prāvas laikā šķiet savāda, un – negaidīti un reizē šausminoši – Hannai nākas atbildēt par briesmīgu noziegumu. Turklāt viņa izmisīgi slēpj vēl kādu dziļāku noslēpumu.

Bernhards Šlinks ( Bernhard Schlink, dz. 1944) ir vācu rakstnieks, jurists un akadēmiķis. Romāns “Priekšlasītājs” (Der Vorleser), kas pirmoreiz tika izdots 1995. gadā, ir viņa slavenākais darbs. Tas ir ieguvis vairākas literārās balvas, tulkots četrdesmit piecās valodās un pēc tā motīviem ir uzņemta kinofilma ar Keitu Vinsletu galvenajā lomā, atnesot aktrisei Oskara balvu.

No vācu valodas tulkojis Jānis Krūmiņš.


“Priekšlasītājs” ir ļoti aizkustinošs un pietiekami emocionāls darbs, lai lasītājos raisītu līdzjušanu. Romāns par holokaustu, bet gaismas gadu pārāks par citiem romāniem, kas sarakstīti par šo tēmu.
Sunday Telegraph

Bernharda Šlinka neparastais romāns “Priekšlasītājs” ir aizkustinošs apcerējums par saikni, kas vieno Vācijas pagātni un tagadni, papildu dramatismu tam piedod mīlas stāsta starp stāstītāju un gados vecāko sievieti spēcīgi emocionālā inteliģence. Romāns “Priekšlasītājs” ir pelnīti ieguvis lasītāju un kritiķu atzinību visā Eiropā.
Independent

Romāns, kas pārvar nacionālās robežas un aizkustina sirdis... Emocionāli gaišs un cerību dāvājošs darbs.
New York Times

Mīlas stāsts, trilleris un vienlaikus dziļi aizkustinoša vācu sirdsapziņas izpēte.
Independent on Saturday

Arī pēc vairākām desmitgadēm cilvēki joprojām lasīs un apbrīnos Bernharda Šlinka romānu “Priekšlasītājs”. To noteikti pamanīs, jo tas liek no jauna izvērtēt labā un ļaunā definīcijas. “Priekšlasītājs” liek padomāt arī par to, cik maz mēs patiesībā zinām par cilvēkiem, kuri ir mums apkārt.
Evening Standard

Iesaki draugiem