Apraksts

Pirms trim gadiem pazuda Līna, un trīs gadus Lenni braukā šurpu turpu pa Sudraba ceļu, cerot atrast meitu vai vismaz rast mierinājumu. No ilgstošajiem meklējumiem viņš ir pārguris, tomēr nespēj rimties. Atmiņas, vainas izjūta un ceļš dzen viņu uz priekšu.

Meja, jauniņā Glimmerstreskā, Līnas vienaudze, par pazudušo meiteni un Lenni neko vēl nezina. Tomēr pavisam drīz viņu likteņi savādā veidā krustosies. Un tas notiks uz tā paša Sudraba ceļa, kas līkumo starp mežiem klātajiem kalniem, šķērsojot vai visu Zviedriju...

“Sudraba ceļš” ir zviedru rakstnieces Stīnas Džeksones (dz. 1983) debijas romāns, kas ieguvis daudzas literārās balvas, tostarp “Glass Key Award” – Gada labākais skandināvu kriminālromāns, un nodrošinājis autorei stabilu vietu starp labākajiem skandināvu kriminālromānu autoriem.

No zviedru valodas tulkojusi Ieva Pudure.


“Stīnai Džeksonei jo īpaši labi padodas atainot Skandināvijai raksturīgo nepakļāvību – gan apkārtējā dabā, gan iekšēji cilvēkos. Autore jūs aizved uz tālām, tumšām un nomaļām vietām, un neviens nevar būt pavisam drošs, vai viņa beigās jūs atvedīs arī atpakaļ vai tomēr atstās turpat...”
Frēdriks Bakmans

Lieliska debija! Stīna Džeksone meistarīgi savij laika pavedienus. Vientulība dažreiz var būt labāka izvēle par sabiedrību, un biezs mežs var sniegt lielāku drošību nekā māja, no kuras nevar tikt prom.
Dagens Nyheter, Zviedrija

Ziemeļos vasaras naktis ir nebeidzami gaišas un tumsa slēpjas dziļi mežā, savukārt Stīna Džeksone tik patiesi atainojusi apkārtni un cilvēkus, ka šis stāsts pat nedaudz biedējoši atdzīvojas.
Göteborgs-Posten, Zviedrija

Labs debijas romāns! Tagad ir saprotama visa tā kņada, kas tika sacelta ap autori vēl pirms grāmatas iznākšanas. Stīnai Džeksonei jau ar pirmo reizi izdevies uzrakstīt izcilu kriminālromānu!
Ekstra Bladet, Dānija

Drūmā ainava un biedējošo Zviedrijas ziemeļdaļas mežu smacējošā klaustrofobija Stīnas Džeksones skandināvu noir tradīcijās uzrakstītajā romānā atklājas vien pamazām, vienmēr klātesošās vasaras saules apspīdēta. Lai gan sižeta līnija sākotnēji liek domāt par kārtējo elpu aizraujošo trilleri, tajā nav žanram tradicionāli ierasto varoņu. “Sudraba ceļš” ir pārdomas raisošs nesteidzīgs stāsts par vienkāršiem cilvēkiem un viņu personiskajām traģēdijām.
Irish Times, Īrija

Zviedru rakstniece Stīna Džeksone ir distancējusies no skandināvu tradicionālā kriminālromāna ar neiztrūkstoši varmācīgajiem noziegumiem un sniegotajām ainavām un izvēlējusies vairāk pievērsties cilvēku iekšējiem konfliktiem. Rezultātā esam ieguvuši romānu, kas lasītāju piesaista ar teksta emocionalitāti un apkārtējās vides kolorītu.
El Periódico, Spānija

Iesaki draugiem