Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Jūs atklāsiet viņai savus tumšākos noslēpumus...

Sūzanai Svendsenai ir kāds neparasts talants – viņa profesionāli izdibina citu glabātus noslēpumus. Cilvēki neizprotamā kārtā jūt pret Sūzanu īpašu uzticību un nevilšus atklāj viņai savas visapslēptākās domas.

Visu savu dzīvi Sūzana ir izmantojusi šo savu talantu, bet šobrīd viņas ģimenes nākotne ir apdraudēta un viņai pašai draud cietumsods. Un tieši tagad Sūzana saņem piedāvājumu no bijušā Tiesību ministrijas ierēdņa: pielietot savu īpašo talantu vēl vienu reizi apmaiņā pret visu apsūdzību atcelšanu. Viņai jāatrod noslēpumainās “Nākotnes komisijas” izdzīvojušie locekļi un jāiegūst viņu pēdējās sanāksmes protokols. Tomēr ir gana daudz ietekmīgu cilvēku, kuri uzskata, ka šis protokols nekad nedrīkst nonākt atklātībā...

Pēters Hēgs (dz. 1957. g.), dāņu rakstnieks, pasaules slavu ieguvis ar romānu “Smillas jaunkundzes sniega izjūta” (1992), un kopš tā laika lasītāji ar nepacietību gaida katru nākamo autora grāmatu. Par romānu “Ziloņkopēju bērni” tulkotāja Inga Mežaraupe 2018. gadā saņēmusi rakstniecības balvu “Sudraba tintnīca”.

No dāņu valodas tulkojusi Inga Mežaraupe.


Meistarisks un lielisks trilleris ar interesantu un nenotveramu kā dzīvsudrabs galveno varoni.
Guardian

Ikviena dāņu rakstnieka Pētera Hēga sarakstītā grāmata ir kā izsmalcināts baudījums... Viņa jaunākais romāns ir ekscentrisks futūristisks trilleris, un pārbaudījumi, kurus autors ir sagatavojis saviem lasītājiem, vien ir tā vērts, lai nekavējoties ķertos pie lasīšanas.
Express

Pēters Hēgs ir atgriezies! Vēl izcilāks! Ar romānu, kas ir trilleris un sabiedrības kritika, un vienlaikus arī eksistenciāli provocējošs teksts, neaizmirstot vēl piebilst, ka tas ir arī brīnišķīgs un izklaidējošs.
Dagbladenes Bureau

Romāna “Sūzanas efekts” galvenajai varonei ir nepārprotama līdzība ar kādu Smillas jaunkundzi. Pēters Hēgs nemaz tik bieži mūs neaplaimo ar jaunu grāmatu, un šī viennozīmīgi bija ilgās gaidīšanas vērta.
Kulturnaut


“Sūzanas efektā” sastapsiet visai ekscentrisku varoņu kopumu, kuru priekšgalā ir ģeniālā Sūzana Svendsena. Un Hēgs, kā vienmēr, ir nopietns, izklaidējošs, inteliģents, izsmejošs, vienmēr gatavs pamācīt, gudrs, neizprotams, sirreāls un pārliecinošs. Ļoti laba lasāmviela!
The Times

Iesaki draugiem