Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Aizraujošs ekskurss radošāko un katastrofālāko cilvēces kļūdu vēsturē. Gandrīz kā Juvāla Harari “Sapiensi” erudīta stand-up komiķa pārstāstījumā.

Mēs, cilvēki, pa šo zemi staigājam jau 70 tūkstošus gadu un esam sasnieguši neticami augstu attīstības līmeni. Neticami augstu, jo cilvēka smadzenes spēj izperināt un realizēt pat visabsurdākās idejas. Un laiku pa laikam mums izdodas daudz ko pamatīgi salaist dēlī.

Tik smieklīgi cilvēces vēsturi vēl neviens nebija izstāstījis. Toms Filipss apraksta cilvēces oriģinālākos maldus ceļā uz nākotni – no pirmā primāta, kas, neveiksmīgi nokrītot no koka, salauza sprandu, līdz pat tam, kurš valda Baltajā namā. Visai droši var apgalvot, ka mēs kā suga, laikam ritot, prātā īsti neesam ņēmušies. Tāpēc nākamreiz, kad domāsiet, ka esat visu sabojājis, šī grāmata atgādinās: varēja būt vēl ļaunāk...

Toms Filipss (Tom Phillips) ir Londonā dzīvojošs žurnālists un humorists. Kembridžā studējis arheoloģiju un antropoloģiju, vēsturi un zinātnes filozofiju. Viņa pirmā grāmata Humans kļuvusi par bestselleru un izdota 30 pasaules valstīs.

No angļu valodas tulkojusi Santa Brauča.

Iesaki draugiem