Apraksts

Čikāgā kādā guļamistabā tiek atrasti trīs līķi

Billijam Hārnijam policista darbs ir dzīves aicinājums. Būdams Čikāgas galvenā detektīva dēls, Billijs vienmēr rīkojas strikti saskaņā ar likumu. Abi ar pārinieci Keitu, viņi ir gatavi upurēt jebko, lai tikai labāk paveiktu darbu. Tomēr Eimijai Lentini – centīgajai prokurores asistentei – ir radušās aizdomas, ka Billijs nav tik godīgs policists, par kādu izliekas.

Pazudusi melnā grāmatiņa

Kāda īpaši nežēlīga nozieguma izmeklēšana detektīvus aizved uz smalku bordeli, kuru apmeklē pilsētas bagātākie un ietekmīgākie ļaudis. Tiek uzieti dažādi inkriminējoši pierādījumi, tomēr trūkst paša svarīgākā – madāmas klientu saraksta. Pilsētas eliti satricina šoks, un ikviens cenšas atrast šo melno grāmatiņu.

Čikāgā vēl nekad nav bijis tik bīstami...

Kamēr Čikāgas elites sabiedrība nopūlas saraksta meklējumos, neviena motīviem uzticēties īsti nevar. “Melnā grāmatiņa” – atjautīgais trilleris par korupciju, varaskāri un noslēpumiem, kas var izraisīt pilsētas mēroga skandālu un, iespējams, iznīcināt arī ģimeni – ir Džeimsa Patersona viens no labākajiem romāniem pēdējo gadu laikā.

Džeimsam Patersonam pieder Ginesa Pasaules rekords par vislielāko skaitu #1 New York Times bestselleru, un pasaulē ir pārdoti vairāk nekā 350 miljoni eksemplāru viņa sarakstīto grāmatu. Informācija par autoru: www.jamespatterson.com
Deivids Elliss ir Illinoisas Apelāciju tiesas tiesnesis un deviņu romānu autors.

No angļu valodas tulkojusi Aija Čerņevska.

Pabeidzot ikvienu grāmatu, man ir labi padarīta darba sajūta, tomēr starp romāniem, kurus esmu sarakstījis gadu laikā, daži man ir īpaši tuvi. Un es esmu pārliecināts, ka “Melnā grāmatiņa” ir vislabākais darbs, kuru esmu paveicis pēdējo divdesmit gadu laikā. Es ceru, ka jums tā patiks.
Džeimss Patersons

Spožiem pavērsieniem bagāts trilleris. Daudzi lasītāji būs vienisprātis ar Patersonu, ka šis tiešām ir vislabākais darbs, kuru autors ir sarakstījis pēdējo gadu laikā.
Publishers Weekly

Romānā “Melnā grāmatiņa” noslēpums ir autentisks, ceļš uz to – patiesas spriedzes piesātināts, un galvenie varoņi un notikumi paliek atmiņā daudz spēcīgāk nekā iepriekšējos Džeimsa Patersona darbos.
Kirkus Reviews

Priecāties par Džeimsa Patersona talantu slavas zenītā ir gandrīz tikpat aizraujoši kā lasīt “Melno grāmatiņu” – absolūti satriecošs sižets, kas neļaus uzminēt atrisinājumu līdz par pārsteidzošajam finālam.
Karīna Slotere

“Melnajā grāmatiņā” ir vairāk negaidītu pagriezienu nekā Pirmās formulas sacensībās, un arī temps ir tikpat straujš. Dziļi varoņu raksturojumi, nedaudz humora un pilnīgi negaidīta kulminācija – klasisks Patersona trilleris.
Breds Teilors

Iesaki draugiem