Apraksts

Kad cauri tumsai izbrāžas KNAKTS AUTOBUSS un NOBREMZĒ Harija Potera priekšā, tas nozīmē tikai vienu - ir sācies jauns CŪKKĀRPAS mācību gads, kurā netrūks piedzīvojumu. No cietuma ir IZBĒDZIS masu slepkava un LORDA VOLDEMORTA atbalstītājs Siriuss Bleks - un klīst baumas, ka viņš uzglūn tieši Harijam. Savā pirmajā Pareģošanas nodarbībā profesore Trilonija Harija tējas biezumos saskata NĀVES ZĪMI... Taču ŠAUSMINOŠĀKI par visu ir baisie ATPRĀTOTĀJI, kas apsargā skolas teritoriju, un viņu SKŪPSTS, kas izsūc upura dvēseli...

No angļu valodas tulkojis Ingus Josts.

DŽ. K. ROULINGA visā pasaulē ir pazīstama kā autore septiņām grāmatām par Hariju Poteru, kuras tika izdotas laikā no 1997. līdz 2007. gadam. Visiem zināms slavenais stāsts par to, kā šo grāmatu ideja autorei ienāca prātā, braucot vilcienā no Mančestras uz Londonu. Joprojām populārie Harija un viņa draugu Rona un Hermiones piedzīvojumu stāsti ir izdoti vairāk nekā 500 miljonos eksemplāru, tulkoti 80 valodās, un pēc to motīviem tapušas astoņas pilnmetrāžas filmas. Lai atbalstītu labdarības mērķus, autore sērijai sarakstījusi vēl trīs papildinājumus: “Kalambols laiku lokos”, “Fantastiskās būtnes un kur tās meklēt” (atbalstot Comic Relief un Lumos) un “Dziesminieka Ķestera pasakas” (atbalstot Lumos). Sadarbībā ar dramaturgu Džeku Tornu (Jack Thorne) un režisoru Džonu Tifaniju (John Tiffany) Dž. K. Roulinga piedalījās lugas “Harijs Poters un Nolādētais bērns” tapšanā, kuru iestudēja 2016. gadā Londonā un šobrīd izrāda Eiropā, Ziemeļamerikā un Austrālijā. Šai pašā gadā rakstniece debitēja arī kā scenāriste, radot grāmatas “Fantastiskās būtnes un kur tās meklēt” iedvesmotu scenāriju filmai – pirmajai topošajā sērijā par maģiskās zooloģijas eksperta Tritona Skamandera piedzīvojumiem.
Laikā, kad Dž. K. Roulinga neraksta par burvju pasauli, viņa rada romānus pieaugušajiem, kuru darbība notiek reālajā pasaulē. Cik vien autore spēj sevi atcerēties, viņa vienmēr ir vēlējusies kļūt par rakstnieci, un vislaimīgākā jūtas vienatnē, kad var izdomāt jaunus stāstus. Dž. K. Roulinga saņēmusi daudzus apbalvojumus un goda nosaukumus, to skaitā Britu impērijas ordeni, ordeņa Companions of Honour biedres statusu un BBC bērnu televīzijas balvu Blue Peter Gold Badge. Rakstniece kopā ar ģimeni dzīvo Skotijā.

Iesaki draugiem