Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Kurš vainojams Hadleru ģimenes nāvē?

Austrāliju posta sen nepieredzēts sausums, un nelielā Kīvaras pilsēta nav piedzīvojusi lietu jau divus gadus. Spriedze sasniedz kulmināciju, kad tiek atrasta brutāli noslepkavotā Hadleru ģimene. Gandrīz neviens nešaubās, ka Lūks Hadlers pavērsis šautenes stobru pret savu sievu un bērnu un pēc tam arī pats pret sevi. Kīvaras fermeriem katru dienu jāpieņem lēmumi par dzīvību un nāvi, jo lopiem nav, ko ēst. Kāds tur brīnums, ja viens no viņiem nav spējis izturēt šo spriedzi...

Federālās policijas izmeklētājs Ārons Falks, kurš ieradies Kīvarā uz sava bērnības drauga bērēm, nelabprāt iesaistās lietas izmeklēšanā. Falkam reiz bija kāds kopīgs noslēpums ar Lūku. Noslēpums, kuru Falks uzskata par sen aizmirstu... Noslēpums, kurš pēc Lūka nāves atkal draud iznirt atklātībā...


Džeina Hārpere, austrāliešu rakstniece, iepriekš strādājusi par preses žurnālisti gan Austrālijā, gan Lielbritānijā. “Sausums” ir viņas debijas romāns un daudzu literāro balvu laureāts, tā izdošanas tiesības ieguvuši vairāk nekā 34 valstu izdevēji, un pēc tā motīviem Rīzas Viterspūnas producentu kompānija uzņem filmu.

No angļu valodas tulkojusi Adriana Dzērve.


Viens no pārsteidzošākajiem debijas romāniem! To lasot, var sajust Austrālijas svelmi. Ikviens vārds ir gandrīz perfekts. Sižets atklājas kā grandiozs vilnis, kurš ceļas augšup, pirms nogāžas lejup un aizslauka visu, ko, iespējams, bijāt iepriekš domājuši par šo lielisko romānu. Izlasiet!
Deivids Baldači

Ikvienam faktam, kuru Hārperes kundze piemin romānā, ir nozīme, un tas tiek vēlāk izmantots. Katrā lappusē kāds noslēpums... “Sausums” ir elpu aizraujoša lasāmviela, kuru jo spraigāku padara autores radītie notikumi. 
The New York Times

Izcils romāns! Maza pilsēta, lieli noslēpumi, eksplozīvs fināls. Jums nāksies pāršķirt atpakaļ lappuses, lai pamanītu rakstnieces apslēptās norādes! 
Booklist

Džeinas Hārperes debijas romāna sižets ir blīvs un dzīvīgs, un spriedze – tik trausla un ugunsnedroša kā izdegusī labība Kīvaras fermās. Viens no godalgotākajiem gada kriminālromāniem!
BookPage

Jūs izjutīsiet karstumu, sagaršosiet putekļus un samiegsiet acis žilbinošajā saulē. “Sausums” iededz gaismu saules izdedzinātās zemes tumšākajā nostūrī.
Maikls Robotams

Iesaki draugiem