Apraksts

Gandrīz 100 recepšu, kas vienmēr izdosies, apkopotas Zanes Ozoliņas jaunajā grāmatā “Našķoties”. Ēst gatavošanas entuziaste dažos gados ieguvusi tūkstošiem lasītāju tāda paša nosaukuma blogam, vienkāršā valodā atklājot visdažādākās receptes tiem, kuri vēlas gatavot saprotami un garšīgi.

“Ēdienu gatavoju savam priekam, draugiem un ģimenei. Pirms pāris gadiem nolēmu, ka receptes, ko parasti mēdzu nosūtīt draugiem elektroniski, jāpublicē blogā, kur gatavot gribētāji tās visas varētu atrast arī bez manas palīdzības. Pēc kāda laika uzzināju, ka mans draugu loks pārtapis desmitu tūkstošu lasītāju pulkā un receptes gatavo cilvēki ne tikai Cēsīs, Rēzeknē, Daugavpilī, Rīgā un Engurē, bet arī Parīzē, Kairā, Dublinā, Londonā un citās pasaules vietās. Grāmata tomēr ir vērtība ar savu unikalitāti, tādēļ esmu gandarīta, ka līdz šim virtuālajā vidē veiktais darbs ieguvis taustāmu apveidu un noderēs daudzās jo daudzās virtuvēs!” teic autore Zane Ozoliņa.

Grāmatā iekļautas septiņas nodaļas, un, piemēram, “5 minūšu receptes” veidotas tā, lai, pēc Zanes Ozoliņas vārdiem: “Pāris minūtēs var uzburt ko garšīgu!” Receptēs iekļautās sastāvdaļas lielākoties jau ir katrā virtuvē vai noteikti nopērkamas piemājas bodē – atliek aši pagatavot. Sāļās uzkodas noder ne tikai sporta spēļu skatītājiem, draugu sanākšanās, bet arī vienkāršām vakariņām, lai piesietu dūšu un pabarotu izsalkušos. Izcilākās receptes Zane Ozoliņa apkopojusi nodaļā “Našķoties superzvaigznes”, kas iederēsies kā svētkos, tā ikdienā. Saldummīļi grāmatas iepazīšanu var sākt ar nodaļu, kas veltīta kūkām un cepumiem. Nav aizmirsts arī par tiem, kuriem vairāk iet pie sirds sāļie pīrāgi un maize. Brokastīm nav noteikumu, tās var būt tik dažādas, ka arī dienas svarīgākajai ēdienreizei autore veltījusi atsevišķu nodaļu. Ne mazāka uzmanība tikusi vakariņām, jo, kad diena tuvojas noslēgumam, ģimene pulcējas pie galda, pārrunā paveikto un bauda gardu maltīti.

Iesaki draugiem