Apraksts

Iecerētais zvejas izbrauciens, lai kopīgi atpūstos, izmainīs abu – mātes un meitas – dzīvi uz visiem laikiem...

Viņām izdodas izvilkt tikai vecu lelli, kas ieķērusies zvejas tīklā. Pēc ilgā laika, kas pavadīts okeānā, lelle izskatās briesmīgi, un māte instinktīvi vēlas iemest to atpakaļ ūdenī, tomēr meita lūdz lelli paturēt. Šī vienkāršā laipnība izrādīsies liktenīga... Tovakar māte sociālajos tīklos ievieto lelles attēlu, bet no rīta viņa ir mirusi un lelle – pazudusi.

Vairākus gadus vēlāk detektīvs Huldars kopā ar kolēģiem okeāna nemierīgajos ūdeņos meklē kāda mirstīgās atliekas. Okeāna dibenā atrasto kaulu identifikācija nenotiek tik viegli, kā sākotnēji cerēts. Vienlaikus Huldars tiek iesaistīts arī kāda bezpajumtnieka narkomāna slepkavības izmeklēšanā, bet Freijai jāpārbauda aizdomas par iespējamu nodarījumu audžu mājā.

Ļoti drīz kļūst skaidrs, ka visus šos gadījumus saista kāds pazudis liecinieks: meitene, kura pirms daudziem gadiem gribēja paturēt atrasto lelli.

Irsa Sigurdardotira (Yrsa Sigurðardóttir, dz. 1963) ir islandiešu kriminālromānu rakstniece, kuras grāmatas ir tulkotas un izdotas vairāk nekā 30 valodās, kā arī novērtētas ar literārām balvām. Romāns “Lelle” ir piektais darbs par Huldara un Freijas kopīgi izmeklētajiem noziegumiem.

No islandiešu valodas tulkojusi Inga Bērziņa.


Irsa ir brīnišķīga stāstniece. Viņas grāmatās ir nepieciešamais emociju un noslēpumu kopums, lai rastos īstais noskaņojums, turklāt to sižeti ir izcilas izdomas caurstrāvoti.
Marī Hanna

Irsa Sigurdardotira raksta patiesi inteliģentus romānus, kuru centrā ir Islandes kolorītā sabiedrība un apkārtne, tādējādi paceļot islandiešu kriminālromānu rakstības tradīcijas daudz augstākā līmenī.
Arne Dāls

Man ļoti patīk Huldara un Freijas sērija, un arī šoreiz Irsai Sigurdardotirai ir izdevies mūs pārsteigt! Interesanti un saistoši tēli, aizraujošs, noslēpumiem caurvīts sižets – romānu “Lelle” nav iespējams nolikt malā neizlasītu!
Šārī Lapena

Irsas Sigurdardotiras “Lelle” ir aizraujošs noir stilā sarakstīts kriminālromāns ar vairākiem negaidītiem sižeta pavērsieniem, turklāt autorei, kā allaž, ir izdevies savīt stāsta pavedienus pārliecinošā pinumā, vairākkārt apmānot lasītāju.
Waterstones.com

Iesaki draugiem