Apraksts

Izmēģini šeit! Lūdzam ņemt vērā, ka izmēģināšanai piedāvātā materiāla uzdevumus nepieciešams atiestatīt, lai veiktu katru uzdevumu no jauna.

Iekļauj digitālo caurviju prasmi pirmsskolas izglītībā – izmanto jauno tiešsaistes mācību materiālu dabaszinībās!=

Šis materiāls ir paredzēts izmantošanai tiešsaistes platformā Māconis. Lai uzzinātu vairāk par šo platformu, klikšķini šeit!

Materiāls atbilst valsts pirmsskolas izglītības vadlīnijām (MK noteikumi Nr. 716).

Tiešsaistes mācību materiāls “Raibā pasaule. 6 gadi. Viss ap mani” veidots saskaņā ar mācību līdzekli “Raibā pasaule. 6 gadi. Viss ap mani” (Gita Andersone, Raimonds Arājs, Vita Drulle, Iveta Ikale, Elfrīda Krastiņa, Elita Volāne; Zvaigzne ABC, 2011). Mācību materiālu iespējams izmantot gan kopā ar burtnīcu (papildinformācijā norādīta atbilstība burtnīcas lappusēm), gan arī neatkarīgi no tās.

Materiāls sastāv no 20 interaktīviem uzdevumiem, kas veidoti tā, lai tie būtu viegli uztverami un ērti lietojami arī bērniem, kas tehnoloģijas ikdienā nelieto. Materiālu izmantojot, bērniem vienlaikus ar dabaszinību satura apguvi ir iespēja attīstīt arī digitālās prasmes. Visiem uzdevumiem var noklausīties uzdevuma nosacījumus un uzdevumos ir krāšņi, viegli uztverami attēli. Materiālā iekļautie uzdevumi tiek pārbaudīti automātiski, bērns uzreiz dzird un redz, kāda ir pareizā atbilde. Tādējādi saskaņā ar kompetenču pieeju bērns uzreiz saņem atgriezenisko saiti par savām zināšanām. Turklāt materiālā iekļauti dažādi audiomateriāli, lai bērns iegūtu papildu informāciju savas izpratnes veidošanai.

Ar materiālu ir iespējams darboties izglītības iestādē pirmsskolas pedagoga vadītā nodarbībā individuāli vai frontāli. To var izmantot arī individuāli mājās. Lai izmantotu šo interaktīvo mācību materiālu, nav nepieciešamas specifiskas datorprogrammas.

Šo materiālu priekšrocība – iespēja mācīties jebkurā vietā, kur pieejams internets. Izmanto to!

Sistēmas minimālās prasības:
Planšetdatoriem: Apple iOS 7 vai jaunāka operētājsistēma ar noklusējuma pārlūku (Safari); Android 4.4.2 vai jaunāka operētājsistēma ar noklusējuma pārlūku (Google Chrome); Windows 10 Home vai jaunāka operētājsistēma ar pārlūku Google Chrome. Ierīcēm ar maziem ekrāniem (mazākiem par 1000 px platumā) var būt problēmas ar pareizu satura attēlošanu.
Datoriem: Apple Safari 7 vai jaunāks; Google Chrome jaunākā un divas iepriekšējās versijas; Mozilla Firefox jaunākā un divas iepriekšējās versijas.
Sīkdatnēm jābūt atļautām.

Iesaki draugiem