Apraksts

Bagāts investors tiek atrasts karājamies striķī senā soda izpildes vietā starp lavas laukiem. Pēc līķa apskates kļūst skaidrs, ka tā nav pašnāvība. Mirušā krūtīs ir iedzīta nagla, pie kuras ir aizķēries vairs tikai mazs papīra gabaliņš.

Izmeklētājs Huldars tiek norīkots pārbaudīt mirušā dzīvokli. Tur viņš satiek Freiju un kādu mazu zēnu, kurš nemāk paskaidrot, kāpēc atrodas svešajā dzīvoklī.

Tā kā netiek atklāta nekāda saikne starp bērnu un noslepkavoto vīrieti, Freijai un Huldaram jāapvieno spēki, lai atrastu mazā zēna vecākus, cerot paspēt laikā un atrast viņus dzīvus. Viņiem tiešām ir jāpasteidzas, jo, šķiet, zēna mātei drīz gaidāmas dzemdības.

Irsa Sigurdardotira (Yrsa Sigurðardóttir, dz. 1963) ir islandiešu kriminālromānu rakstniece, kuras grāmatas ir tulkotas un izdotas jau vairāk nekā 30 valodās, kā arī novērtētas ar literārām balvām. Latviešu valodā par Huldara un Freijas kopīgi izmeklētajiem noziegumiem ir izdoti romāni “DNS”, “Sāga” un “Parāds”.

No islandiešu valodas tulkojusi Inga Bērziņa.


Pārliecinošais ikdienišķu cilvēcisku problēmu atainojums savienojumā ar aizraujošu noslēpumu ir tas, kas romānu “Caurums” padara par veiksmīgu trilleri. “Caurums” ir meistarīgi sacerēts lielisks kriminālromāns, kurā liela uzmanība ir pievērsta svarīgiem, mūsdienu sabiedrībai aktuāliem jautājumiem.
Frettabladid, Islande

Irsas Sigurdardotiras romāni ir rūpīgi izplānoti un pārliecinoši no paša sākuma līdz pat pēdējai lappusei, tādējādi apliecinot viņai piešķirtā titula “queen of crime” pamatotību.
Stavanger Aftenblad, Norvēģija

Kriminālromāns “Caurums” ir labi uzrakstīts un labi pārdomāts darbs un vienlaikus arī neuzkrītošs kritisks apcerējums par to, kā mūsdienās tiek risināti sabiedrībai svarīgi jautājumi.
Morgunbladid, Islande

No Irsas Sigurdardotiras romāna “Caurums” nav iespējams novērsties. Tas ir sižetiski straujš, pārliecinošs un radīts ar stratēģisku pieeju – nepārprotami autore ir padomājusi par visu. Teksta slāņi rindojas cits pēc cita, un, sasniedzot finālu, lasītājs būs īpaši atalgots.
Daily Record, Lielbritānija

Iesaki draugiem