Apraksts

Zane Zusta jau ir pārliecinoši sevi pieteikusi kā rakstnieci gan ar bērnu grāmatām par pūcīti Ucipuci, gan grāmatu "Tarakāni manā galvā", kas tapa sadarbībā ar psihoterapeiti Diānu Zandi. Arī savā jaunajā darbā "Aiz durvīm" Zane Zusta cenšas pavērt durvis uz cilvēku psihes noslēpumiem, lai izvestu lasītāju cauri domāšanas un rīcības labirintiem. "Aiz durvīm" ir emocionāls stāsts par divām sievietēm psihoterapeita kabinetā. Un par to, kas notiek, katrai esot savā durvju pusē. Grāmata un vēstījums būvēti tā, lai lasītājs sev uzskatāmi atklātu patiesību par patiesības divējādo dabu. Autores stilu raksturo šarmanti savērpta stāsta intriga un rotaļīgs sižeta līnijas risinājums, kas tomēr aizved pie gana nopietnām atziņām par atbildību, pārsteidzīgiem secinājumiem, mīlestību, pieķeršanos un laimi.

Ak Dievs, cik garšīgā valodā šī grāmata ir uzrakstīta! Es to burtiski notiesāju pa gabaliņam kā tādu Napoleona kārtaino kūku. Tāda valoda piepilda un uzlādē. Stāstu ir vērts lasīt pat tikai vārdu izvēles un to maģiskā savienojuma dēļ, un mēs tajā noteikti ieraudzīsim katrs savu attēlu.
TV personība Kristīne Virsnīte

Grāmata ļauj maigi pieskarties terapijas procesa pieredzei, raugoties gan no klienta, gan psihoterapeita perspektīvas, un piedzīvot, ka šīs pieredzes centrā ir divu dzīvu, reālu cilvēku attiecības – piesaistīšanās, rūpes, mīlestība, greizsirdība, nedrošība, sāpes un pārpratumi. Sirsnīgs un cilvēcisks terapeitisko attiecību stāsts.
Psiholoģe, deju un kustību terapeite Indra Majore-Dūšele

Saruna. Patiesa saruna, kurā vēlamies būt uzklausīti, saprasti un iedrošināti. Saruna kā tilts uz cilvēcīgumu un tuvākmīlestību. Būt patiesam un īstam. Pašpietiekamība un sava vienreizīguma apzināšanās ir katra cilvēka atbildība.
Priesteris Andrejs Mediņš

Dzīvas bildes, vieglums, franču kino, stāsta pavediens, kas ar neuzkrītošu aizrautību ievelk un ved uz priekšu, valoda, detaļas, precīzs, loģisks un saprotams iekšējais galvenās varones monologs, pārsteigums grāmatas pusē, dzīves elpa, šodiena. Piesakos uz daudzsēriju mākslas filmas ekranizāciju. Nopietni!
Režisors Intars Rešetins

Iesaki draugiem