Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Kādā lietainā naktī Eldsālas pļavā pie senajām vējdzirnavām zemē izveidojusies milzīga bedre. Tajā skatienam atklājušies seni mūri, bet Herberts nespēj atcerēties, ka šajā vietā būtu atradusies kāda ēka. Turklāt pilsētā izplatās ļoti nepatīkama smaka un kapsētā tiek atrasti divi atvērti, tukši zārki. Kur gan palikuši mirušie? Un kas varētu būt noticis senajā pagrabā? Herberts un viņa draudzene Sallija aptver, ka viņiem jau atkal draud lielas briesmas. Vai viņi spēs izglābt Eldsālu vēlvienreiz?

Zviedru rakstniece Kristīna Olsone ir diplomēta politoloģe, taču patlaban pilnībā pievērsusies rakstniecībai. Viņa rada grāmatas gan pieaugušajiem, gan bērniem, turklāt vairākas no tām ir saņēmušas literārās godalgas. Literatūrkritiķi ir nodēvējuši rakstnieci par vienu no izcilākajām spriedzes meistarēm zviedru literatūrā. “Mūmijas mīkla” ir trešā grāmata par Herbertu un Salliju. Viņu piedzīvojumi briesmoņu apsēstajā Eldsālā aprakstīti arī grāmatās “Zombiju drudzis” un “Vilkaču noslēpums”.

No zviedru valodas tulkojusi Inga Grezmane.


“Grāmata paņem savā varā jau ar pirmajām lappusēm. Tā ir šausminoša, nejauka un briesmīga – tieši tāda, kādai tai jābūt. Lielisks triloģijas noslēgums.”
Boktokig

“Kristīna Olsone turpina rakstīt lieliskus šausmu stāstus bērniem. Tie ir aizraujoši, spocīgi un saistoši. Lasītāji, kuri dedzīgi dzīvojuši līdzi grāmatās “Zombiju drudzis” un “Vilkaču noslēpums” aprakstītajiem notikumiem, nebūs vīlušies.”
BTJ

“Lasīt Kristīnas Olsones grāmatas ir viegli, tās ir perfekti piemērotas viņas mērķauditorijai. Nodaļas ir īsas, un spriedze tiek saglabāta visa stāsta laikā. Labi atklātas attiecības starp galvenajiem varoņiem. Lai pilnīgāk izprastu notiekošo, būtu ieteicams lasīt triloģijas grāmatas to iznākšanas secībā, taču katrā no tām ir savs, neatkarīgs stāsts.”
Alba

Iesaki draugiem