Apraksts

Izmēģini šeitLūdzam ņemt vērā, ka izmēģināšanai piedāvātā materiāla uzdevumus nepieciešams atiestatīt, lai veiktu katru uzdevumu no jauna.

Uzziniet, kā digitālo mācību materiālu iegādāties izglītības iestādēm!

Materiāls atbilst valsts pamatizglītības standartam (MK noteikumi Nr. 747).

Materiāls ir ieguvis BELMA (Best European Learning Materials Awards jeb Eiropas labāko mācību materiālu balvas) konkursa žūrijas speciālbalvu par inovatīvu digitālu risinājumu krievu valodas kā svešvalodas mācīšanā.

Vienas no lielākajām grūtībām, ar kurām saskaras skolēni, kuri sāk apgūt krievu valodu kā otro svešvalodu, saistītas ar atšķirīgo šīs valodas alfabētu. Lai atvieglotu kirilicas burtu apguvi un padarītu šo procesu par interesantu un aizraujošu nodarbi, tapis šis tiešsaistes mācību materiāls krievu valodas alfabēta apguvei.

Mācību materiāls ir pieejams izmantošanai tiešsaistes platformā Māconis, un tā izmantošanai nepieciešams planšetdators vai dators ar interneta pieslēgumu.

Materiālā ir 23 nodaļas, un tās sastāv no dažādu veidu bagātīgi ilustrētiem interaktīviem uzdevumiem, kuri veidoti tā, lai būtu viegli uztverami un ērti lietojami. Lai atvieglotu uzdevumu izpildi, visu uzdevumu nosacījumi ir formulēti latviešu valodā.

Pirms nodaļām ievietots ilustrēts alfabēts, kurā vienlaikus iespējams aplūkot visus kirilicas burtus un to izrunai līdzīgās skaņas latviešu valodā. Savukārt materiāla beigās ir apkopoti visi materiālā izmantotie vārdi un to tulkojumi divās vārdnīcās: no krievu valodas uz latviešu valodu un no latviešu valodas uz krievu valodu, – tās var skolēnam palīdzēt uzdevumu veikšanas laikā.

Skolēniem ir iespēja noskatīties animācijas, lai iepazītos ar katra burta rakstību, noklausīties skaņu, zilbju un vārdu izrunu, pašiem ierunāt vārdus un salīdzināt savu izrunu ar paraugu, kā arī veikt dažādus – tostarp arī spēļu – uzdevumus, tādējādi pavisam nemanāmi apgūstot krievu alfabēta burtus un paplašinot savu vārdu krājumu.

Materiālā iekļautie uzdevumi pēc to izpildes sniedz tūlītēju atgriezenisko saiti – iekrāsojas pareizās un nepareizās atbildes un skan attiecīgais skaņas signāls. Skolēns var labot uzdevumu, līdz tas ir izpildīts pareizi. Visus uzdevumus var atstatīt un veikt atkārtoti. Ar materiālu iespējams darboties gan klasē – individuāli vai frontāli –, gan mājās.

Šo materiālu priekšrocība – iespēja darboties patstāvīgi un jebkurā vietā, kur pieejams internets.

Autore stāsta par tiešsaistes mācību materiālu

Iesaki draugiem