Apraksts

“Driftā tikai lēdijas” ir Gunitas Krilovas (1982) pirmā grāmata, tomēr tā ir izraisījusi potenciālo lasītāju interesi jau pirms parādīšanās grāmatnīcu plauktos, jo autore ir pazīstama TVNET blogere, kas savā blogā “Galopā uz augstpapēžiem” apraksta katrai trīsdesmitgadniecei (un ne tikai) labi saprotamas situācijas un problēmas. Tās arī kļuvušas par pamatu jaunajam romānam, kas piesaista ne tikai ar spraigo, intriģējošo sižetu, bet arī ar dzīvo, mūsdienīgo valodu.

Ideāli dzīvo mūsu iztēlē. Un instagrama bildēs. Ideālais dzīvoklis, darbs, svars, lūpu krāsas tonis un kleitas modelis. Ideālais partneris un bērns, ģimene. Mūsu domas par sevi.

Kur meklēt šos ideālus, un ko darīt, ja liekas, ka tev nav iedalīti īstie dzīves komponenti, ka citur ir labāk? Kā pieņemt to, kas tev jau ir, un saprast, vai kaut kas nav jāmaina?

Kāpēc drifts? Mēs paši sevi ieliekam šajā drifteru lomā. Šodiena to prasa – mums ir jāspēj izbraukt slaidā sānslīdē caur dažādiem ikdienišķiem dzīves šķēršļiem. Vai romāna varones – trīs uzticamas draudzenes, kam pāri trīsdesmit, – to spēs?

Iesaki draugiem