Apraksts

Jauns episks romāns, ko sarakstījis starptautisku atzinību iemantojušais bestsellera “1Q84” autors.

Amadas Tomohiko gleznu “Nogalēt Komandoru” es atklāju tur pavadīto mēnešu laikā. Tolaik vēl nezināju, ka šī viena glezna tik būtiski izmainīs manu dzīvi.

Apmēram trīsdesmit gadus veco portretu mākslinieku Tokijā ir pametusi sieva, un viņš patveras slavenajam gleznotājam Amadam Tomohiko piederošā mājā kalnos. Bēniņos viņš atrod savādu gleznu un nejauši aizsāk virkni noslēpumainu sakritību. Lai to apturētu, viņam jādodas ceļā, kurā ir iesaistīts noslēpumains zvans, savāda bedre mežā, Idejas parādīšanās, dīvains svešinieks, kurš dzīvo otrpus ielejai, pārgudra trīspadsmitgadniece, nacista slepkavības mēģinājums Otrā pasaules kara laikā Vīnē un Dubultās metaforas nomāktā pazemes pasaule.

“Nogalēt Komandoru” – mīlestības un vientulības, kara un mākslas tour de force un vienlaikus arī mīlošas cieņas reveranss “Lieliskajam Getsbijam” – ir apbrīnojamas iztēles apliecinājums, ko sarakstījis viens no mūsu laika izcilākajiem rakstniekiem.

Haruki Murakami ir dzimis 1949. gadā Kioto Japānā un ir spilgtākais un pazīstamākais mūsdienu japāņu rakstnieks. Viņa sarakstītās grāmatas ir tulkotas vairāk nekā 50 valodās un tiek drukātas miljonos eksemplāru. H. Murakami saņēmis daudzas starptautiskas literārās godalgas, tostarp Jeruzalemes balvu (2009) un Hansa Kristiana Andersena balvu (2016). Papildu informācija: www.harukimurakami.com

No japāņu valodas tulkojusi Ingūna Beķere.


Nekļūdīsimies, ja teiksim, ka Haruki Murakami nav konkurentu!
Literary Review

Murakami realitātei ir vairākas šķautnes: dažas – vienkāršas, citas – izsmalcinātas. Neviens cits autors nespēj tā samiksēt ikdienas dzīves, fantāzijas un ezotērikas elementus tik dīvaini valdzinošos stāstos kā Murakami.
Financial Times

Nepieradināts, aizraujošs... Murakami ir brīnišķīgs stāstnieks, un viņš lieliski pieprot ieintriģēt lasītāju, jo labi zina, kā to izdarīt.
Sunday Times

Iepriecinoši! Tikai Murakami ar sava maģiskā reālisma nomierinošo trakumu spēj patiesi atainot vienu no savām apsēstībām – lielākoties neaprakstāmās alkas, kas cilvēkam liek radīt mākslu...
Washington Post

Haruki Murakami ir viens no savas paaudzes ietekmīgākajiem romānistiem.
Observer

Ekspansīvs un sarežģīts romāns... Tajā atrodamas vairākas Murakami romāniem raksturīgās tēmas: romantiskas mīlestības noslēpums, pagātnes ēnas, mākslas transcendentalitāte un netveramu lietu ārpus tuvā un ierastā meklējumi...
New York Times

Neapšaubāmi “Nogalēt Komandoru” šķitīs izcils, ja esat Murakami fans. Tas ir brīnišķīgi uzrakstīts un apdomīgi veidots, un tajā radīto pasauli jūs nekādi nevēlēsities pamest. Ja grasāties izvēlēties lasīšanai pirmo Murakami romānu, tad ieteiktu sākt ar “Bezkrāsu Cukuru Tadzaki un viņa svētceļnieka gadi” un pēc tam atgriezties pie šī. Bet, ja esat autora fans, gatavojieties baudai!
Amazon.com

Iesaki draugiem