Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Sestklasniece Ellija jūtas kā zivs ūdenī, kad zīmē vai rēķina galvā, un kā zivs, kam jārāpjas kokā, kad skolā ir jāraksta vai jālasa. Ja zivi vērtētu pēc prasmes rāpties kokos, tā taču uzskatītu sevi par nekam nederīgu radību...

Nez, kā būtu, ja es skolā justos normāli, nevis nemitīgā stresā? - prāto vienpadsmitgadīgā Ellija, jau atkal sēžot direktores kabinetā. Viņa mācās sestajā klasē, bet ar dažādiem trikiem ir pamanījusies noslēpt to, ka nespēj lasīt un rakstīt. Skolotāji uzskata viņu par “lēnu”, bet klasesbiedri – par frīku. Ja Ellijai nebūtu mīlošas ģimenes un neticami bagātas iztēles, arī meitene pati jau būtu norakstījusi sevi kā neglābjami stulbu un padevusies klasesbiedru mobingam. 

Taču kādu dienu jaunais skolotājs atklāj, ka savādniece patiesībā ir ārkārtīgi inteliģents un ar māksliniecisku talantu apveltīts bērns, kas cieš no disleksijas, un palīdz Ellijai saprast: cilvēks ir kas vairāk par viņam piekarināto birku.

Šis emocijām piesātinātais, iedvesmojošais romāns uzrunās ikvienu, kurš jelkad ir domājis, ka savu īpatnību dēļ nespēs atrast vietu “normālo” vidū.

Linda Malelija Hanta (Linda Mullaly Hunt, ASV) strādāja par skolotāju, pirms nolēma pilnībā nodoties tam, kas viņai patīk visvairāk: lasīšanai, stāstu stāstīšanai un bērniem. Par savu pirmo romānu One for the Murphys autore saņēmusi daudzas nozīmīgas balvas, bet romāns “Zivs kokā” uzreiz pēc iznākšanas nokļuva The New York Times bestselleru sarakstā. Autore vada Bērnu grāmatu autoru un ilustratoru apvienības radošo nometņu darbību. Vairāk par Lindu Maleliju Hantu: www.lyndamullalyhunt.com

No angļu valodas tulkojusi Karīna Tillberga.

Iesaki draugiem