Apraksts

“Ja šogad plānojat izlasīt tikai vienu grāmatu, tad izvēlieties šo! Adama Keja spožo, izklaidējošo un patieso jaunā ārsta darba pieredzes aprakstu!”
Daily Express

97 stundu darba nedēļa. Dzīvības un nāves lēmumi.
Nepārtraukts ķermenisku šķidrumu cunami.
Un slimnīcas stāvvietas apmaksas automāts pelna vairāk nekā tu.

Laipni lūgti jaunā ārsta dzīvē!

Adama Keja dienasgrāmata, kas slepenībā rakstīta pēc nebeidzami garām dienām, negulētām naktīm un darbā aizvadītām nedēļas nogalēm, sniedz patiesu pārskatu par laiku, ko viņš pavadījis Nacionālā veselības dienesta priekšpostenī, būdams ārsts. Apbrīnojami, biedējoši un brīžiem smeldzīgi, te ir viss, ko jebkad vēlējāties uzzināt – un arī gana daudz, ko nemaz negribējāt zināt – par dzīvi, kas aizrit slimnīcas nodaļās. Un jā, tas var atstāt rētu...

Adams Kejs ir godalgots komiķis, raksta scenārijus filmām un televīzijai. Iepriekš viņš ir strādājis arī par ārstu, lai gan to jūs jau būsiet paši sapratuši.

Tulkojuma tiesības pieder Apgādam Zvaigzne ABC.
Tulkojuma un literārā teksta konsultanti Dace un Pols Lorensi.


“Mazliet sāpēs” lika man vienādā mērā skaļi smieties un raudāt. Adams savā grāmatā mūs ieved un izved no savu pacientu dzīves, tādējādi atklājot prieku un sāpes, ko rada darbs tik ciešā saskarsmē ar izmisumu, slimību un nāvi. Šis ir labākais teksts par mediķiem, ko jebkad esmu lasījusi.
Profesore Klēra Džerada

Izlūdzieties, aizņemieties vai nozodziet sev šīs grāmatas eksemplāru! Humors skalpeļa asumā un biedējošas atklāsmes... Izklaidējoša, skumja un aizraujoša!
The Sun

Tas nav noslēpums, un visi ir lietas kursā par jauno ārstu skarbo dzīvi. Bet ir vērts izlasīt Adama Keja atskaiti par 97 stundu darba nedēļām, lai saprastu, cik skarba patiesībā ir viņu ikdiena... Izklaidējoši un šausminoši.
Sunday Times

Šokējoši, skumji, izklaidējoši un satraucoši... Patiesi slavējama grāmata! Pacientu stāsti atstāj iespaidu, domas pie tiem kavējas ilgi, un tas pats notiek ar jautājumu par to, kā jaunajiem ārstiem izdodas šo visu izturēt un turpināt strādāt. Adama Keja “Mazliet sāpēs” ir ļoti nozīmīga grāmata, un tā iznākusi īstajā brīdī.
Scotsman

Reizē sāpīgi un smieklīgi. Sāpes un smieklīgais kaut kā saplūst, un rezultātā esam ieguvuši kaut ko īpaši labu, ļoti cēlu un caurcaurēm mīļu.
Stīvens Frajs

Mokoši izklaidē, politiski sanikno un vietumis sažņaudz sirdi... Šai grāmatai vajadzētu kļūt par modinātājzvanu ikvienam, kam rūp Nacionālā veselības dienesta mediķi.
Sunday Express

Ja esat pārlieku jūtīgs, grāmatu “Mazliet sāpēs” iesaku lasīt guļus. Ne vienu reizi vien, kad steidzīgi riju lappusi pēc lappuses Adama Keja brīnišķīgās grāmatas, man saļodzījās kājas, un daži no ierakstiem ir tik smieklīgi, ka bija jāsmej pilnā balsī. Tomēr, neskatoties uz šo izklaidējošo pusi, “Mazliet sāpēs” ir atklāts un kritisks Nacionālā veselības dienesta atspoguļojums.
Daily Telegraph

Nesatricināms humors visā savā drūmumā. Un tomēr es smējos. Smējos daudz. Kejs ir labs, spēcīgs rakstītājs, un grāmatas sižets kā nemierīga jūra viļņojas no anekdotiska pastāsta līdz biedējošai šausmu ainai. Turklāt grāmatas nosaukums ir nepārspējami atbilstošs! Un galu galā šī grāmata ir aicinājums sacelties. Tā ir traģēdija, ka Nacionālais veselības dienests ir zaudējis Keju. Bet vēl vairāk satrauc tas, ka šī dienasgrāmata ir rakstīta ilgi pirms mūsu valdības uzsāktās cīņas ar jaunajiem ārstiem.
i

Vienlaikus jautrs un sirdi plosošs... Es gaudoju, smilkstēju un brīžiem aizrijos no smiekliem... Iespējams, šī grāmata nedaudz sāpinās, bet labā un nepieciešamā veidā.
The Times

Beidzot viens patiess jaunā ārsta mokpilnās, jautrās un galēji haotiskās dzīves atspoguļojums! Šī ir ļoti, ļoti smieklīga grāmata par smagu, katorgai līdzīgu darbu un katastrofām, ar kurām jātiek galā mūsdienu Nacionālā veselības dienesta mediķiem... Es jau gadiem gaidīju grāmatu par NVD, kurā nav ierasto švītīgi dīvaino aprakstu, bet kura iemet lasītāju komisma un traģikas bedres pašā dziļumā, kas bieži tiek uzskatīta par pārāk tumšu un biedējošu parasta cilvēka patēriņam... Te nu tā beidzot ir! Skaudra un spēcīga lasāmviela!
Džo Branda

Sirsnīga un humoristiska grēksūdze... Nemierīgajā laikā, kad tiek lemta Nacionālā veselības dienesta nākotne, Adama Keja dienasgrāmatas ļoti atklātie ieraksti ne tikai lieliski izklaidē, izsaucot smieklu lēkmes, bet arī sniedz aizkustinošu priekšstatu par darbu Nacionālā veselības dienesta pirmajā līnijā.
Financial Times

Ja šogad plānojat izlasīt tikai vienu grāmatu, tad izvēlieties šo! Adama Keja spožo, izklaidējošo un patieso jaunā ārsta darba pieredzes aprakstu! Mediķu aprindām Adama Keja aiziešana ir liels zaudējums, bet mūsu grāmatplauktam – milzīgs ieguvums!
Daily Express

Lasot šo grāmatu, brīžiem ir jāsmejas, brīžiem – jāšausminās un brīžiem – jānotrauš kāda asara. “Mazliet sāpēs” ir kā pavērts logs uz jaunā ārsta ikdienu, un tā būtu jāizlasa ikvienam!
Stylist

Adama Keja darbs “Mazliet sāpēs” – tieši tāpat kā Nacionālais veselības dienests – ir pārpilns cerību, izmisumu, brīnumu, katastrofu un akriem visdzirkstošākā humora. Ļoti izklaidējoša un smieklīga grāmata ar nopietnu vēstījumu.
Kriss Edisons

Nav daudz grāmatu, kas liek man vienlaikus raudāt un smieties, un “Mazliet sāpēs” ir tieši tāda!
Ians Renkins

Adama Keja memuāri par savu ārsta pieredzi ir satīriski, šokējoši, aizkustinoši un neiedomājami smieklīgi. Šī grāmata ir jāizlasa ikvienam, lai saprastu, ar ko jātiek galā jaunajiem ārstiem, un apdomātu, kā katrs no mums novērtē viņu darbu un Nacionālo veselības dienestu.
Psychologies

Iesaki draugiem