Apraksts

Vai tev ir bijusi tāda diena, kurā jūties skumīgi? Tā mēdz gadīties. Skumjas reizēm piemeklē pat bez īpaša iemesla, vai ne? Izlasot grāmatu par zilo zirdziņu, tu sapratīsi, kā sev tādā brīdī palīdzēt. Lai neparastais zirdziņš kļūst par tavu ceļabiedru!

“Grāmata par zilo zirdziņu” ir Laimas Bikšes otrā grāmata. Lasītāji droši vien atceras pārcentīgo vāveri un mīlīgo ezīti no košās grāmatiņas “Esi mans draugs!” Zilais zirdziņš nav parasts zirgs. Ne jau tikai tāpēc, ka viņš ir ļoti maziņš un apaļīgs tāds, ka pa gabalu viņu varētu noturēt par piepūstu balonu. Arī ne tāpēc, ka zilā krāsā – kā debesis visskaistākajā dienā, kā pavasara pirmās vizbulītes, gluži kā vecmammas zilā lejkanna. Zilais zirdziņš nāk tikpat kā no trollīšu Muminu un Vinnija Pūka pasaules – viņš ir ne tikvien mīlīgs un amizants, bet arī draudzīgs, izpalīdzīgs, radošs un rosīgs.

“Es esmu māksliniece,” stāsta grāmatas autore. “Visvairāk laika pavadu, zīmējot, gleznojot, mācot bērnus zīmēt un domājot par to visu. Taču reiz kāds zils zirgs sāka aulekšot manām domām pa vidu un prasījās būt ne tikai uzzīmēts, bet arī pierakstīts. Tā radās šis stāstiņš, kura iesākums meklējams uz skices stūra, piezīmējot nopilējušas ūdenskrāsas plankumam kājiņas un astīti. Un tad jau viņš paskatījās uz mani tik mīlīgi un bija gatavs skriet.”

Iesaki draugiem