Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Grāmata “Tarakāni manā galvā” izklaidējošos, viegli lasāmos stāstiņos zīmē ainas no sieviešu – jaunu un vēl jaunāku, smuku un vēl smukāku, tikumīgu un vēl tikumīgāku – ikdienas.

Šīm sievietēm ir kas kopīgs: viņu dzīvē valda tarakāni, pareizāk sakot, izdzīvošanas stratēģijas, kas, kādā krīzes brīdī radušās, no tās izkļūt palīdzējušas, bet tad aizķērušās prātā uz palikšanu. Un, kad tarakāniem dzīres, sievietēm ķibeles.

Grāmatas autore Zane Zusta un psihoterapeite Diāna Zande palīdz lasītājām notvert un vismaz uzsākt tarakānu dresēšanu.
Grāmatas ilustrāciju un vāka zīmējuma autore ir māksliniece Līva Ozola.

Zane Zusta
Žurnāliste un grāmatu autore
Vairākus gadus attīstot sevi caur psihoterapijas pieredzi, man radās iekšēja pārliecība, ka “tarakāni” galva ir tik plaša, interesanta un emocionāli krāšņa tēma, ka par to var pat sarakstīt grāmatu. Un es to izdarīju!

Diāna Zande 
Dr.psych., psiholoģe, psihoterapeite
Sava darba praksē ik dienas strādāju ar cilvēkiem, kuri vēlas dzīvot pilnasinīgāk, tāpēc izaicina savus “tarakānus”, drosmīgi stājoties tiem pretī. Nedrošība, greizsirdība, raizes – tik cilvēciski pazīstama pieredze.

Ieslīgstu baudā, ja lasot darbu attopos, ka to redzu kā filmu vai teātra izrādi – tā notika ar šo grāmatu. Diānas vārdi der kā skaidrs ūdens malks, un grāmata ieņem vietu plaukta sadaļā "Rokasgrāmatas"
Baiba Sipeniece–Gavare

Kādā brīdi šķiet – stāsta varonis uzvedas muļķīgi, taču cik atvieglojoši lasīt, ka citi rīkojas tā, kā es kautrētos atzīt. Diānas atbildes vēstules – tiešas, trāpīgas. Tās meistarīgi ved tuvāk sevis iepazīšanai un ļauj paskatīties spogulī arī uz netīro sejas pusi.
Māra Upmane–Holšteine

Lai kā gribētos dzīves nedienās vainot kādu citu, biežāk tā ir mūsu iekšējā cīņa ar pagātnes rēgiem vai pašu izauklētiem dēmoniem. Savējos grāmatā atpazīsi pēc tā, kuri tracinās visvairāk. Diānas pietāte pret iesaistītajām pusēm, neatlaidība, ar kādu viņa meklē cieņpilnu risinājumu, ir eņģeliska!
Valdis Melderis

Iesaki draugiem