Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Amerikāņu kinorežisora un rakstnieka Somana Čainani fantāzijas triloģijas “Labā un ļaunā skola” noslēguma romāns “Pēdējās Laimīgās beigas” turpina risināt trīs jauniešu – galveno varoņu – sarežģītās attiecības.

Sofija un Agata kādreiz bija labākās draudzenes, līdz viņas sastapās ar princi Tedrosu no teiksmainās Kamelotas. Tagad meitenes ir ienaidnieces. Abas cerēja piedzīvot savas pasakas laimīgās beigas, kad viņu ceļi šķīrās: Agata atkal nonāca dzimtajā pilsētiņā kopā ar Tedrosu, toties Sofija palika Labā un Ļaunā skolā kopā ar biedējoši pievilcīgo Skolas Direktoru, kas ir atguvis savu jaunību.
Tomēr izrādījās, ka arī šīs nav pasakas beigas, un nepavisam ne laimīgas. Agatai un princim jāslēpjas, jo viņiem draud nāve uz sārta. Savukārt Sofija, nespēdama piedot draugu šķietamo nodevību, grasās sevi pilnībā veltīt Ļaunajam, kļūstot par tā karalieni. Skolā visa vara ir nonākusi Ļaunā rokās, ļaunums nu ir jāmācās gan labajām mūžlaimībām, gan sliktajiem nekadniekiem. No saviem kapiem atdzimuši slavenie pagātnes briesmoņi un slepkavnieki, un Skolas Direktors vēlas pārveidot veco pasaku pasauli par jaunu tumsas valstību. Lai nenotiktu visļaunākais, Agatai un Tedrosam vēlreiz jāatgriežas Bezgalīgajos Mežos. Tikmēr fantāzijas zemju saule ar katru dienu kļūst arvien mazāka un blāvāka...

No angļu valodas tulkojusi Lilija Berzinska.

Iesaki draugiem