Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Ir decembra nogale Kumlinges pilsētā Zviedrijā. Hermansonu ģimene pulcējas, lai piedalītos 105 gadu svinībās, atzīmējot ģimenes patriarha Kārla Ērika sešdesmit piekto un vecākās meitas Ebas četrdesmito dzimšanas dienu. Tomēr nekas nenotiek, kā cerēts. Vakarā pirms lielās svētku dienas Roberts, Kārla Ērika vienīgais dēls, iziet pastaigāties un neatgriežas, bet nākamajā vakarā pazūd arī Ebas vecākais dēls Henriks.

Kriminālinspektoram Gunnaram Barbaroti vēl nekad nav nācies risināt tik sarežģītu lietu. Vai tiešām vainot vajadzētu likteni, ja vienas ģimenes divi cilvēki pazūd no mājas vienas diennakts laikā? Vai tomēr bijis kāds plāns? Vai starp abām pazušanām ir kāda saikne?
Lai noskaidrotu, kas patiesībā notika, Barbaroti nāksies atklāt senākus un ne tik senus tumšus noslēpumus, kā arī izlemt, vai to izpaušana neradīs neatgriezenisku ļaunumu...

Hokans Nesers (Håkan Nesser, dz. 1950), zviedru rakstnieks, ir ļoti daudzpusīgi talantīga personība. Viņš raksta gan kriminālromānus, gan psiholoģiskus trillerus, gan stāstus un romānus, un viņa literārie darbi ir tulkoti vairāk nekā 20 valodās, pārdoti vairāk nekā 15 miljonos eksemplāru un pēc to motīviem uzņemtas jau desmit kinofilmas. H. Nesers saņēmis vairākas literārās godalgas, tostarp trīs reizes ieguvis prestižo balvu “Gada labākais zviedru kriminālromāns”.

No zviedru valodas tulkojusi Ieva Pudure.


Romāns “Cilvēks bez suņa” ir savdabīgs, spriedzes piesātināts kriminālstāsts, kurā atkal sastopama Hokana Nesera iepriekšējos darbos jau pieredzētā meistarība – pārsteigt lasītāju ar visdažādākajiem līdzekļiem. Sarežģīti personāži, psiholoģiskas pārdomas un dilemma, kuru šoreiz nākas atrisināt Gunnaram Barbaroti.
Svenska Dagbladet

Hokana Nesera darbos nozieguma saknes tiek meklētas sabiedrības vājumā. Iedvesmojoties no samērā drūmiem notikumiem, H. Nesers rada pats savu tumši dzejisko kriminālstāstu, un panāktais iespaids ir patiesi neaizmirstams.
The Wall Street Journal

Hokans Nesers vienlīdz nopietni attiecas gan pret literāru tekstu, gan spriedzes piesātinātu kriminālromānu rakstīšanu. Arī šajā romānā, tāpat kā iepriekšējos viņa darbos, H. Nesers risina dzīves un nāves jautājumus un analizē visnotaļ nopietnas eksistenciālas tēmas par dzīves jēgu, kas tomēr ne nieka nemazina kriminālromānos nepieciešamo spriedzi.
Die Zeit

Romāns “Cilvēks bez suņa” iesākas kā vienkārša ģimenes drāma, bet tad sižeta līkloči strauji maina virzienu un tas pārtop intriģējošā detektīvstāstā. Rūpīgi izstrādāta tēlu sistēma un raksturi, kolorīti atainota vide. Romāns, kas lēnām, bet mērķtiecīgi ievelk lasītāju notikumu virpulī un nelaiž vairs vaļā.
Expressen

Vienas ģimenes attiecību līkloči – dažādu paaudžu, dažādu raksturu cilvēki, acīm redzamais un noklusētais, notikumu cēloņsakarību ķēde un negaidīts atrisinājums – to visu grāmatas autoram Hokanam Neseram ir izdevies apvienot savdabīgā kriminālstāstā.
BTJ

Iesaki draugiem