Apraksts

FACTFULNESS ir veselīgs ieradums balstīt savu viedokli uz faktiem.

Šī ir grāmata par pasauli un tās izprašanu. Par to, kāda tā ir īstenībā. Un par mūsu maldiem, domājot, ka pasaule iet uz galu.

Skaidri domāt ir jāmācās.

Autori grāmatā parāda, ka pasaule (ar visām nepilnībām) ir daudz labāka, nekā mēs domājam. Tas gan nenozīmē, ka viss ir lieliski. Taču, par visu uztraukdamies, varam palaist garām nākotnes iespējas un nepamanīt nopietnākos draudus. Grāmatā atklāti desmit domāšanas rīki, lai ikviens varētu iegūt uz faktiem balstītu pasaules ainu.

Lasi un noskaidro patiesību, maini uztveri un aizstāj instinktīvās reakcijas ar kritisko domāšanu.

Hanss Roslings (Hans Rosling, 1948 – 2017), zviedru ārsts, akadēmiķis, statistiķis un lektors, konsultējis Pasaules Veselības organizāciju un UNICEF, bijis viens no organizācijas “Ārsti bez robežām” Zviedrijā veidotājiem un fonda Gapminder dibinātājs un piedalījies Trendalyzer programmatūras radīšanā. Viņa TED runas skatītas vairāk nekā 35 miljonus reižu, un žurnāls Time viņu ierindojis pasaules simt ietekmīgāko cilvēku sarakstā. Dzīves pēdējos gadus veltījis šīs grāmatas sarakstīšanai.
Ūla Roslings (Ola Rosling) un Anna Roslinga Rēnlunda (Anna Rosling Rönnlund) ir fonda Gapminder līdzdibinātāji, burbuļu grafiku rīka Trendalyzer radītāji. Tagad abi turpina Hansa Roslinga iesākto.
www.gapminder.org


No angļu valodas tulkojusi Ieva Zālīte.

Iesaki draugiem