Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple iBooks

Cēzars ir nolēmis darīt savai dzīvei galu. Taču pie durvīm piezvana jauna sieviete un izjauc viņa plānus. Arhitektūras studente, grieķiete, viņa apgalvo, ka esot kaimiņiene, kaut arī viņš nekad to šeit nav manījis. Tomēr meitenes seja šķiet redzēta...
Kas ir šī noslēpumainā svešiniece? Kāpēc viņa tik ļoti interesējas par Cēzara antīko autoru bibliotēku? Kāpēc ir tik laipna un uzmanīga pret četrdesmitgadnieku, kurš nespēj samierināties ar mīļotās sievas Pasas nāvi?
Varbūt šī tikšanās ir pagrieziena punkts, varbūt viņš vēl spēs atgriezties dzīvē, just, iekārot, mīlēt...

Romāns “Ticēt brīnumainajam” mūs aizved no teroraktos ievainotās Parīzes līdz Spānijai un Itālijas saulainajiem krastiem, aicina ielūkoties tuvās un tālās salās, izbaudīt Vidusjūras krāsas, garšas un smaržas, sajust antīkās kultūras valdzinājumu. Tas ir stāsts par vīrieti, kuru izglābj bērnība un mītu spēks. Par vīrieti, kurš, iespējams, sapratīs, ka beidzot ir laiks apzināties, ka esi tēvs. Un nodot tālāk dēlam to, kas pašam ir visdārgākais.

Kristofs Onodibio ir franču žurnālists un rakstnieks. Ikdienā viņš strādā nedēļas izdevuma Le Point kultūras nodaļā, kā arī vada literāros raidījumus radio France Culture un televīzijas kanālā TF1. “Ticēt brīnumainajam” ir romāna “Ienirt”, kas latviešu valodā izdots 2017. gadā, turpinājums, un to vienlīdz atzinīgi novērtējuši gan lasītāji, gan literatūras kritiķi.

No franču valodas tulkojusi Vineta Berga.


Beigas, kuras mēs neatklāsim, liek sirdij pukstēt straujāk. Ar ticēšanu brīnumainajam vien nepietiek, ir jāuzdrīkstas tajā ienirt. Un ienirt Kristofs Onodibio prot.
Frederiks Beigbeders, Le Figaro Magazine

Izlasīju vienā vakarā, tik ļoti mani aizrāva šis skaistais stāsts – pasaka, kurā atkal sastopamies ar Cēzaru un viņa dēlu. Aicinājums sapņot un doties ceļojumā: Būt lasītam nozīmē būt glāstītam.
Kilice, Livre Fnac

Izlasot šo attīrošo romānu, izjutīsim spēcīgu vēlmi doties uz kādu salu, kas pilna ar jodu un fotonu. Steidzīgais brīnumaino neieraudzīs. Lai Dievus ieraudzītu, vajadzīgs laiks. Jāvēro pasaules mainīgais atspīdums.
Silvēns Tesons, Lire

Kristofs Onodibio smeļas no mītu un mūžīgās mīlestības avota. Mūsdienu Orfejs zaudētās mīlestības drupu meklējumos.
Klēra Žijāra, L’Obs


Atsauksmes par romānu “Ienirt”:

Grāmata, kas mazliet uzdzen paniku – jo kādā brīdī, to lasot, patiešām sāk aptrūkties elpa. Stāsts pulsē, izplešas, bez žēlastības skrāpē sirds apvidū, un Tev, lasītāj, neatliek nekas cits kā ar asarām acīs to izlasīt.
Andasstuff.lv

Ļoti emocionāls, ļoti jūtīgs un dvēseliski atkailināts stāsts, kas liek aizdomāties par mīlestību, dzīves jēgu un vērtībām, kuras veido mūsu dzīves uztveri.
sienakaudze.lv

Iesaki draugiem