Apraksts

Alīša
Alīša Berensone raksta dienasgrāmatu, lai apliecinātu mīļotajam vīram, ka viņai viss ir kārtībā. Viņa nekādi nevēlētos Gabrielu satraukt vai sāpināt. Piepeši kādu vakaru atskan vairāki šāvieni un Alīša tiek atrasta līdzās nogalinātajam Gabrielam. Pēc tam viņa atsakās bilst kaut vārdu.

Teo
Psihoterapeits Teo Fābers ir pārliecināts, ka spēs profesionāli palīdzēt Alīšai, lai gan vairākiem kolēģiem iepriekš tas nav izdevies. Tiekoties ar Alīšu, Teo atklāj, ka sievietes klusēšanai, visticamāk, ir daudz nopietnāks iemesls, nekā pirmajā brīdī šķitis.
Bet vai Teo būs gatavs uzklausīt patiesību, ja Alīša beidzot pārtrauks klusēšanu?

“Viens no labākajiem trilleriem, ko šogad esmu lasījusi. Izcils sižeta un ritma līdzsvars, ko radījis lielisks sava aroda meistars.”
Kara Hantere, romāna “Kāds no savējiem” autore

Alekss Maiklīdess ir dzimis Kiprā grieķu-angļu ģimenē, studējis angļu valodu Kembridžā un ieguvis maģistra grādu scenāriju rakstīšanā Amerikas Filmu institūtā. “Klusējošā paciente” ir viņa debijas romāns, kura izdošanas tiesības ieguvuši vairāk nekā 43 valstu izdevēji. Pēc romāna motīviem top arī filma.

No angļu valodas tulkojusi Maija Opse.


“Klusējošā paciente” piezogas jums gluži kā biedējoša ēna vāji izgaismotā ielā. Alekss Maiklīdess ir radījis pilnīgi oriģinālu un aizraujošu psiholoģisku mistēriju – tik neierastu, tik unikālu, ka tā būtu pelnījusi kļūt par jauna žanra aizsācēju. Izlasīju to divos vakaros un izbaudīju ikkatru pārsteidzošo pavērsienu. Lappuses sakarsīs no jūsu pirkstu straujajiem pieskārieniem, tās pāršķirot.
Deivids Baldači

Brīnišķīga jauna balss. Ieklausieties tajā! Tā jums pavēstīs biedējošu un aizraujošu stāstu. Romāns “Klusējošā paciente” uzbur ainu, pamazām pārņemot jūs savā varā. Dodiet tam iespēju...
Breds Melcers

Vēl tikai vienu nodaļu. Vēl vienu. Un tad es apstāšos. Kad būsiet paņēmuši rokās “Klusējošo pacienti”, jūs uzrunāsiet sevi tieši tādiem vārdiem, tomēr beigās padosieties un turpināsiet lasīt līdz neticami spožajam noslēguma secinājumam: lai cik labs detektīvs jūs arī būtu, iznākumu paredzēt nebūs jūsu spēkos...
Emīlija Koha

Varbūt “Klusējošā paciente” tiešām ir debijas romāns, tomēr, to lasot, jūtama meistara klātbūtne.
BBC Culture

Es tiešām biju šokēta par to, ka pat nenojautu atrisinājumu, taču nekad iepriekš neesmu bijusi priecīgāka par savu kļūdīšanos. Patiesi iespaidīga grāmata. Ļoti iesaku!
Karolīna Dž. Tjūdora

Iesaki draugiem