Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Iepazīstiet Eleanoru Olifantu. Sociālās iemaņas nav viņas stiprā puse, un viņa vienmēr saka to, ko domā. Katru dienu, ejot uz darbu, viņa ģērbjas vienādi, ik dienu izvēlas vienu un to pašu lenča piedāvājumu, trešdienu vakaros vienmēr sarunājas ar mammu pa telefonu, bet nedēļas nogales pavada ar atkausētu picu un degvīnu. Viņas rūpīgi strukturētajā dzīvē nekā netrūkst. Protams, ja neņem vērā, ka... visa.

Viņas ikdiena mainās, kad Eleanora birojā iepazīstas ar Reimondu, nevīžīgu IT puisi. Un pēc tam, kad viņa kopā ar Reimondu uz ielas palīdz Semijam, gados vecākam kungam, visi trīs kļūst par tādiem kā draugiem, kuri glābj cits citu no izvēlētās vientulības, kurā bija mituši.

Pārmaiņas var būt labas. Pārmaiņas var nebūt labas. Tomēr jebkuras pārmaiņas ir labāk nekā... Kas?

Lielisks un apbrīnojams stāsts par vientulību un arī par to,
ko spēj panākt laipnība un iejūtība.


“Eleanorai Olifantai viss kārtībā” ir skotu rakstnieces Geilas Hanimenas pirmais romāns, kas sācis vākt godalgas, vēl esot manuskriptā. Tagad šis darbs tiek tulkots vairāk nekā 30 valodās un tā ekranizācijas tiesības ieguvusi producente Rīza Viterspūna.

No angļu valodas tulkojusi Karīna Tillberga.


“No šī stāsta izstaro labsirdīga sirsnība un klusa grūtsirdība. Tas rada vēlmi uzrīkot kārtīgu ballīti un ielūgt ikvienu, ko pazīstat, un apskaut – arī to kolēģi, kuru visi uzskata par savādnieku...”
The Guardian

“Eleanora Olifanta ir visnotaļ oriģināls literārais tēls – jautra, aizkustinoša un neparedzama. Viņas ceļš ārā no tumsas mijkrēšļa ir aprakstīts absolūti aizraujoši un meistarīgi.”
Dž. Moja, romāna “Pirms atkal tiksimies” autore

“Romāns “Eleanorai Olifantai viss kārtībā” ir par pašu labāko un vienlaikus arī par pašu sliktāko, ko varam sagaidīt no cilvēkiem. Tas liek neviļus skaļi smieties, lai gan pakrūtē brīžiem iezogas bailes, un sižeta iespaidīgais pavērsiens ir tiešām pārsteidzošs! Izcili iespaidīgs debijas romāns!”
E. Vaserberga, rakstniece

“Eleanora Olifanta ir kā mūsdienu Džeina Eira – sieviete, kuru nomāc sāpīgi bērnības pārdzīvojumi, lai gan viņa tos īsti pat nespēj atcerēties. Tomēr ar apbrīnojamu drosmi Eleanorai pamazām izdodas pārvarēt visus šķēršļus un spert soli pretī jaunai dzīvei. Dziļš, līdzjūtību izraisošs un aizkustinošs romāns!”
P. Makleina, romāna “Parīzes sieva” autore

“Rakstnieces G. Hanimenas romāna centrā ir sieviete, kurai, par spīti pieredzētajiem pārdzīvojumiem un sirdssāpēm, vēl aizvien piemīt spēja mīlēt un būt mīlētai. Eleanoras stāsts aizkustina ikvienu lasītāju.”
Publisher’s Weekly

“Lasīt šo romānu ir patiess baudījums. Lūkojoties no Eleanoras skatpunkta, vērojam pasauli kā izklaides parka greizajos spoguļos, un rodas vēlme pārskatīt līdzšinējo pasaules uztveri. Eleanorai Olifantai, protams, nemaz tik lieliski neklājas, un viņai nāksies daudz ko apgūt, tomēr ir ne mazums lietu, ko arī mēs varam mācīties no viņas.”
Washington Independent

Iesaki draugiem