Apraksts

1999. gads. Francijas mazpilsētā Bovālā divpadsmitgadīgais Antuāns nejauši kļūst par liecinieku kaimiņa cietsirdīgai rīcībai. Šausminošās nežēlības satricināts, Antuāns savu sāpi izgāž uz mazo Remī, kaimiņa dēlu, viņu nejauši nonāvējot. Apmulsumā un panikā par nodarījuma sekām Antuāns nolemj klusēt par notikušo. Divās nākamajās dienās viņš izdzīvo neiedomājamas bailes un nemieru, un varbūtība tikt atklātam pieaug, līdz kaut kas negaidīti izmaina notikumu gaitu. Remī netiek atrasts.

Desmit gadus vēlāk Antuāns, tagad jauns ārsts, dzīvo ar līgavu, un nākotne šķiet daudzsološa. Tomēr Remī nāve turpina viņu vajāt, neparedzēti ietekmējot dzīvi. Veicot būvdarbus Antuāna dzimtajā pilsētā, tiek atrasts bērnības upuris, un lietas izmeklēšana tiek atjaunota. Bailes un nemiers atgriežas ar jaunu spēku, spiežot Antuānu beidzot atskatīties pagātnē, bet vai viņš spēs saglabāt tumšo noslēpumu?

Pjērs Lemetrs (Pierre Lemaitre) ir slavens franču noir un detektīvromānu rakstnieks, daudzu Francijas un starptautisku literāro balvu, tostarp prestižās Gonkūra balvas, laureāts. Viņa sarakstītās grāmatas ir tulkotas jau vairāk nekā 30 valodās, un romāns “Trīs dienas un viena dzīve” ir pirmais autora darbs, kas tiek izdots latviešu valodā.

No franču valodas tulkojusi Astra Skrābane.


Franču kriminālžanra maestro Pjērs Lemetrs turpina uzvaras gājienu ar savu jaunāko darbu “Trīs dienas un viena dzīve”. Tas ir kriminālstāsts domājošiem lasītājiem, kurā jūtamas reibinošās Oldesam Hakslijam un Robertam Godāram raksturīgās notis.
The Guardian

Pjērs Lemetrs ir pārspējis pats sevi... Ja jums patīk psiholoģiskie trilleri, tad arī grāmatai “Trīs dienas un viena dzīve” jāatrodas uz jūsu naktsskapīša. Lasiet, izbaudiet un vēlreiz pārlasiet!
Strand Magazine

Mūsuprāt, Pjērs Lemetrs ir viens no labākajiem mūsdienu franču kriminālromānu rakstniekiem.
The Financial Times

Domas un nemieru izraisošais romāns “Trīs dienas un viena dzīve” ir kārtējais apliecinājums meistara Pjēra Lemetra ģeniālajam stāstnieka talantam.
The Daily Express

Nav otra tāda, kas spētu sarakstīt vēl izsmalcinātākus trillerus par Lemetru, kurš iemiesojas sava apmulsušā galvenā varoņa tēlā ar tik mežonīgu patiku.
Kirkus Reviews

Pjērs Lemetrs neapšaubāmi ir franču elegantākais un iztēles bagātākais kriminālromānu rakstnieks.
The Times

Iesaki draugiem