Apraksts

Veselības vingrošana ieteicama visiem sēdoša darba darītājiem un cilvēkiem ar mazkustīgu dzīvesveidu. Ar tās palīdzību var būtiski uzlabot dzīves kvalitāti un ilgumu. Vingrojumi palīdz nostiprināt dažādas muskuļu grupas, stabilizē locītavas, atvieglo muguras un locītavu sāpes.
Pamēģiniet, un, iespējams, veselības vingrošana kopā ar optimisma pilno seniori Vilmu Kalmi kļūs par jūsu iemīļoto aktīvās atpūtas veidu!

“Šo grāmatu droši var dāvināt enerģiskām kundzēm un jaukiem kungiem dažādos vecumos. Tā būs lielisks palīgs dienas centru sociālajiem darbiniekiem un skolotājiem dinamiskām pauzēm. Neaizmirstiet vingrošanā iesaistīt arī bērnus!”
Ilona Palma-Trumare, pirmsskolas iestādes vadītāja un līnijdeju instruktore

Vilma Kalme dzimusi 1932. gadā Alsungas novadā. Studējusi Latvijas Valsts fiziskās kultūras institūtā (Latvijas Sporta akadēmijā) un Liepājas Valsts pedagoģiskajā institūtā (Liepājas Universitātē). 52 gadus strādājusi Liepājas Universitātes Fiziskās kultūras un sporta katedrā un Latviešu valodas katedrā. Kopš 2010. gada māca veselības vingrošanu senioriem.

"Ar šo grāmatu mums visiem tiek dāvātas tās vērtības, kas noteikti jāizzina un jāapgūst jebkuram cilvēkam neatkarīgi no izveicības un vecuma. Autore grāmatā ļoti pārdomāti un uzskatāmi parāda, kā sevi sakārtot, kā iekustināt katru muskuļaudu, lai varētu dzīvot pilnvērtīgu dzīvi. To, ka vecums nav šķērslis, autore pierāda, demonstrējot pat ļoti grūtus vingrojumus. Vēlu šai ļoti vērtīgajai grāmatai veiksmīgu ceļavēju plašajā pasaulē un grāmatas autorei daudz gaišu, mums visiem ļoti vajadzīgu domu lidojumu īstenošanos reālajā dzīvē!"
Ilga Leimane, etnogrāfiskā ansambļa "Suitu sievas" un folkloras kopas "Suitu vīri" vadītāja

"Vai iespējams dzīvot ilgu mūžu, uzturēt labu veselību, možu garu un dzīvesprieku? Atbildes uz šiem jautājumiem katrs cilvēks meklē pats un atrod sev noderīgo. Vilma Kalme, ilgdzīvotāja, mīlēta un studentu cienīta augstskolas pasniedzēja, piedāvā savu variantu, kā dienu no dienas aktīvi vingrināt ķermeni. Un tas ir tikpat svarīgi kā elpot un uzņemt pārtiku. Jaunības aizraušanās – sporta un mākslas vingrošana – Vilmai ir kļuvusi par visas dzīves neatņemamu sastāvdaļu arī devītajā gadu desmitā, vingrinot un trenējot savu ķermeni un daloties uzkrātajā pieredzē ar citiem. 500 vingrojumu krājums, kas balstīts uz kompleksu teorijas izklāstu, ļauj izvēlēties katram savu individuālu vingrojumu kombināciju un sākt vingrot. Taču to var darīt arī interešu grupā kopā ar domubiedriem un zinoša skolotāja vadībā, kāda ir Vilma Kalme. Izmantosim šo iespēju un neatliksim ķermeņa un gara kustību uz vēlāku laiku."
Oskars Zīds, augstskolas pasniedzējs un aktīvs ilggadējs orientēšanās sporta entuziasts

"Šo brīnišķīgo grāmatu novērtēs tie, kuri neatkarīgi no vecuma vēlas smelties iedvesmu, kā būt aktīvam, nostiprināt ķermeni, gūt spēku un dzīvesprieku. Jau grāmatas nosaukums “Vingrošana pēc 60” norāda uz vingrojumu saudzīgo raksturu. Lasītājs tiek mudināts rūpēties par veselību, tāpēc grāmata piemērota sēdoša darba darītājiem, mazkustīgiem cilvēkiem, kā arī interesentiem, kuri dažādu veselības problēmu dēļ nedrīkst fiziski pārpūlēties. Autore piedāvā plašu vingrojumu klāstu atšķirīgām muskuļu grupām. Vingrojumi ir ar dažādu iedarbību un intensitāti, tādēļ katrs var izveidot sev piemērotu vingrojumu kompleksu. Tāpēc šo grāmatu droši var dāvināt enerģiskām kundzēm un jaukiem kungiem dažādos vecumos. Neaizmirstiet vingrošanā iesaistīt bērnus! Šis vingrojumu apkopojums var būt lielisks palīgs dienas centru sociālajiem darbiniekiem un skolotājiem dinamiskām pauzēm."
Ilona Palma-Trumare, pirmsskolas iestādes vadītāja un līnijdeju instruktore

Iesaki draugiem