Apraksts

Kuram jūsu ģimenē vai draugu lokā ir spožākais prāts un plašākās zināšanas? Atbildot uz 600 dažādiem jautājumiem, noskaidrosiet, ko zināt par mūsu valsti. Pilnīgi visu reti kurš zinās, bet par to nav jābēdā. Atbildēs noskaidrosiet!

Kurš ir visbiežāk sastopamais meža putns vai kas ir vislielākā saldūdens zivs? Kura ir vecākā Rīgas mūra ēka? Kurš ir lielākais epifāniju meistars latviešu literatūrā? Kuras pilsētas daļa ir Gostiņi? Kurš katliņš vārās purva malā? Kuras upes krastā atrodas Velna skābuma ķērne un Velna kancele? Kas bija konka? Kurš latviešu hokejists bija 2015. gada NHL Visu zvaigžņu spēles dalībnieks? Kura grupa ir saņēmusi visvairāk balvu “Zelta Mikrofons”? Kurš rakstnieks sarakstījis pasakas “Kaķīša dzirnavas “ un “Kā es braucu Ziemeļmeitas lūkoties”? Kura bāka vienīgā atrodas uz salas? Kas ir “Auļi”? Kur atrodas Pasaku mežs, Rūķīšu mežs un Raganas sils? Kas brēc pirms lietus? Kurā kinofilmā skan uzruna: “Ko tu peldi kā meita, gurnus grozīdams”? Kuras pilsētas ģerbonī attēlotas trīs priedes? Kas ir radījis Zīļuku, Tinci un Burtu metiņu? Kuru pilsētu kādreiz sauca par Ēķengrāvi un Āžu miestu? Kas ir Velna Skroderis? Kurā kinofilmā tās varoņi brauc ar mopēdu “Rīga 12”?

Tas un vēl daudz kas cits jautāts šajās kartītēs. Atbildot uz jautājumiem, aizraujoši, interesanti un izzinoši paies ne viena viena stunda.

Kartīšu komplekts LATVIJA – lieliska dāvana un izklaide gan ģimenei, gan draugiem!

Iesaki draugiem