Apraksts

“Spēlēsim, dziedāsim!” aicina šī daudzkrāsainā grāmata. Tajā ievietotas 12 vienkāršas un melodiskas latviešu tautasdziesmas, gan iemīļotas, gan nedaudz piemirstas: “Stāvēju, dziedāju”, “Baltā pupa”, “Sidrabiņa lietiņš lija”, “Velc, pelīte, saldu miegu”, “Aijā, žūžū, lāča bērni”, “Adiet, bērni, ko adiet”, “Zinu, zinu, bet neteikšu”, “Smieklis man”, “Cipu, capu, vāverīte”, “Kur tad tu nu biji?”, “Seši mazi bundzinieki”, “Kur tu teci, gailīti mans?” Darbošanās ar šo grāmatu palīdzēs bērnam pavisam viegli un aizraujoši iepazīties ar brīnumaino mūzikas pasauli un pašam apgūt muzicēšanas pamatus.

Grāmatai pievienots skaņas modulis klaviatūras veidolā. Lai nospēlētu dziesmiņu, jāspiež taustiņi, kas apzīmēti ar tādu pašu krāsu un numuru kā notis virs atbilstošā vārda vai zilbes. Krāsainie aplīši norāda uz baltajiem taustiņiem, bet melnās krāsas aplīši – uz melnajiem.

Humorpilnu košumu grāmatai piešķir Marinas Heniņas spilgtās, rotaļīgās, mūsdienīgās ilustrācijas. Neparastie tēli un piesātinātās krāsas palīdz ieraudzīt it kā zināmās tautasdziesmas pavisam jaunā gaismā.

Iesaki draugiem