Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Ričards Ingrems lasītājiem pazīstams kā spriedzes detektīvromānu “Acumirkļa lēmums” un “Bīstamā patiesība” autors. Rakstnieks nu jau vairāk nekā desmit gadus dzīvo un strādā Grieķijā. Iedvesma reizēm mēdzot uzrasties no vismazākā impulsa ikdienas darba ceļojumos, saka rakstnieks, un tad rodas idejas literāriem darbiem – šoreiz romānam “Atskatīties rītdienā”.

Vai ir iespējams šodien vainot sevi par rīcību, kas kādreiz likusies pareiza? Vai to drīkst darīt arī apkārtējie? Turklāt dažreiz nošķirt labo no ļaunā ir gandrīz neiespējami, un tad tiek pieļautas kļūdas, kuras vēlāk nav labojamas. Taču dzīvei jāturpinās.

Šo un citu jautājumu krustpunktos nonāk romāna galvenais varonis Patriks Devero – vientuļš vīrietis spēka gados, šķietami vienkāršs vīnu tirgotājs no Cīrihes. Par sava biznesa attīstību Devero nevar sūdzēties, tas sniedz gandarījumu. Taču Devero ir cilvēks, kurš pagātnē ir pārdzīvojis tik smagu triecienu, ka personiskā laime ārpus darba pagaidām viņam šķiet neiespējama. Turklāt apgalvojums, ka laiks dziedē visas brūces, uz Patriku neiedarbojas. Vismaz līdz zināmam laikam. Tāpēc viņam ir jādzīvo ar baisu noslēpumu biogrāfijā. Toties kā zināmu mierinājumu Devero lolo kādu ieceri, kurai realizējoties vīrieša dzīve iegūs pavisam citu saturu. Un reiz arī pienāk brīdis, kad durvis uz pagātni jāaizver pavisam, rītdienā atskatoties ar cerību un vienlaikus jaunu dzīves mērķi.

Iesaki draugiem