Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Pasaules bestsellera “Patiesība par Harija Kebēra lietu” autora jaunais romāns!

Goldmenu banda. Tā savulaik dēvēja Markusu un viņa brālēnus Vudiju un Hilelu. Trīs gudri jaunekļi ar spožas nākotnes perspektīvām, līdz viņu skaistos sapņus izposta meli, skaudība, greizsirdība un nodevība...

Baltimori. Tēvoča ģimene, ko Markuss apbrīno līdz vispārākajai pakāpei. Viņi ir laimīgākie, veiksmīgākie, cienījamākie. Un ilgu laiku to apliecina pati dzīve, līdz brīdim, kad viss sāk brukt...

Kopš Traģēdijas pagājuši vairāki gadi. Markuss dodas uz Floridu, lai vienatnē un klusumā nodotos romāna rakstīšanai, bet negaidīti sastop savu jaunības dienu mīlestību. Seno notikumu rēgi, kas visu šo laiku ir mocījuši Markusu, liek atgriezties atmiņām, un viņš apņemas noskaidrot stāstu par to, kas patiesībā notika ar Baltimoras Goldmeniem.

Žoels Dikērs (dz. 1985; Joël Dicker) ir šveiciešu rakstnieks. Par romānu "Patiesība par Harija Kebēra lietu" autors ir saņēmis literārās balvas un atzinības, un tas tulkots un izdots vairāk nekā 40 pasaules valstīs, tostarp arī Latvijā. Spriedzes piesātinātajā romānā “Baltimori” atkal sastopam Markusu Goldmenu, ko lasītāji iepazinuši jau iepriekšējā darbā.

No franču valodas tulkojusi Inese Pētersone.


Augstā debess! Tas sasodītais Žoels Dikērs tiešām ir izcils! Tas nu ir jāatzīst, lasot arī viņa jaunāko veikumu. Pēc pasaules mēroga furora, ko viņš sacēla ar iepriekšējo romānu, visi gaidīja, ka 30 gadus jaunais autors uzrakstīs kaut ko, kas... vismaz neapbēdinās. Bet “Baltimori” piesaista un aizrauj, sižets ir atjautīgs, un valoda – lieliska!
Tribune de Genève

Romānā “Baltimori” sajūtama nostalģija pēc tā, kā varētu būt bijis, un nožēla par to, kā nekad nebūs. Valdzinošs un brīnišķīgi uzrakstīts darbs.
Elle

Žoels Dikērs patiešām zina, kā radīt izcilu stāstu.
Valeurs Actuelles

Tas Dikērs, kurš uzrakstīja romānu “Patiesība par Harija Kebēra lietu”, bija burvis vai vismaz žonglieris. Dikēram, kurš sarakstījis “Baltimorus”, burvju triki nebija nepieciešami. Viņš nav tikai vienkārši labs rakstnieks, viņš ir lielisks rakstnieks!
Corriere della Serra

Patiesi aizraujoša grāmata. Daudzslāņaina ģimenes sāga, kuru lasot rodas iespaids, ka tas ir īsts spriedzes romāns.
Frankfurter Neue Presse

Iesaki draugiem