Apraksts

Iepazīstiet Bruno, Sendenī komūnas policijas šefu, bijušo karavīru, kurš tagad iemīlējis lauku dzīves rimto ikdienu! Viņam ir ierocis, ko viņš nekad nenēsā, un viņam ir tiesības arestēt, kuras viņš nekad nav izmantojis.

Negaidīti mierpilno gaisotni izjauc veca vīra, ziemeļafrikāņu imigranta, kurš savulaik cīnījies Francijas pusē, slepkavība. Tagad Bruno nāksies savas iemīļotās nodarbes – iepirkšanos vietējos tirdziņos, vīna baudīšanu, laiskas pastaigas – apvienot ar politiski delikātu izmeklēšanu. No Parīzes ierodas gados jauna policijas darbiniece, lai piedalītos izmeklēšanā.

Iedziļinoties mirušā pagātnē, Bruno arvien vairāk pārliecinās, ka slepkavībai ir daudz sarežģītāks motīvs...

Mārtins Volkers (dz. 1947), angļu rakstnieks un žurnālists, ir vairāk nekā 20 daiļliteratūras un populārzinātnisko grāmatu autors un šarmantā policijas šefa Bruno radītājs. Sērijā par Bruno izmeklētajiem noziegumiem iznākuši jau vairāki darbi. Papildu informācija: www.brunochiefofpolice.com

“Šarmants un patīkams galvenais varonis apvienojumā ar izklaidējošu un humorpilnu detektīvstāstu – kas var būt labāks par šo!”
Eurocrime

No angļu valodas tulkojusi Zane Rozenberga.


Lieliski uzrakstīts romāns, kas sagādā tādu pašu labpatiku kā franču konditoreja, taču bez pašpārmetumiem un kalorijām.
Tucson Citizen’s Journal

Šīs brīnišķās grāmatas panākumus ir noteikusi izvēlētā vide – leģendārā France Profonde – un izcila franču kultūras izpratne. Mārtins Volkers spējis piešķirt dabisku dzīvīgumu gan vietējai sabiedrībai, gan policijas šefam, kurš ir visu aizstāvis, skolotājs un draugs. Šīs grāmatas dažādās šķautnes ir saskaņotas ar tādu pašu rūpību kā Bruno teicamo ēdienu sastāvdaļas.
Literary Review

Veiksmīgs detektīvstāsts, kuru atzinīgi vērtētu pat slavenais Žoržs Simenons, inspektora Megrē radītājs...
Advocate

Prieks lasīt! Mārtins Volkers veido savus sižetus ar tādu pašu izsmalcinātību kā Bruno gatavo trifeļu omleti, turklāt abi novērtē dzīvi, kas tuva dabai un zemei.
Amazon.com

Mārtina Volkera darbā “Slepkavība Dordoņā” spilgti un pārliecinoši raksturu tēlojumi veiksmīgi apvienoti ar intriģējošu noslēpumainību. Autora stils un teicamā humora izjūta piešķir dzīvību viņa šarmantajam galvenajam varonim un tā pievilcīgajai mājvietai. Viena no labākajām pēdējā laikā lasītajām grāmatām.
Telegraph

Iesaki draugiem