Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple iBooks

Angļu rakstnieces un blogeres Hollijas Smeilas romānu seriāla GEEK GIRL trešajā grāmatā "Gluži kā bildē" (Picture Perfect) lasītājiem atkal būs iespēja sekot līdzi Harietas Mennersas visnotaļ dramatiskajiem pārdzīvojumiem un brīnišķīgajām atklāsmēm, un šoreiz lielākā daļa no tām saistīta ar pēkšņo dzīvesvietas maiņu.

Kaut gan Harietai 15 gados ir visai bagātīga pieredze gan kā gudrītei (nelabvēļi gan teiktu – nūģe), gan kā modelei, tā nav izmainījusi viņas raksturu un kaislīgo aizrautību krāt enciklopēdiskas zināšanas un faktus, veidot sarakstus un grafikus. Taču nezin kādēļ tas viss nekādi nepalīdz, kad nākas iekulties nejaušās vai pavisam apzinātās nepatikšanās.

Vasaras beigās ģimenei jāpārceļas uz ASV, jo Harietas tētis beidzot ir dabūjis darbu. Tas, protams, izjauc visus Harietas plānus, taču viņa upurējas, cerot, ka dzīvošana un mācīšanās Ņujorkā vismaz būs galvu reibinošs piedzīvojums. Kā parasti, meitene sadomājas un aizfantazējas, turpretī realitāte sniedz šokējošu vilšanos virkni. Arī tik ļoti gaidītā 16 gadu jubileja izvēršas par sarūgtinājumiem aptumšotu dienu, bet attiecībās ar draugu tāpēc parādījusies, pēc Harietas domām, bīstama plaisa.

Kad dusmas un apātija pa daļai ir pāri, Harietai negaidīti rodas iespēja pašai ieviest radikālas izmaiņas savā nīkulīgajā eksistencē, un viņa izšķiras par drosmīgu, kaut arī pagalam aušīgu soli...

No angļu valodas tulkojusi Ieva Melgalve.

Iesaki draugiem