Apraksts

Šis materiāls ir paredzēts izmantošanai datorā, planšetdatorā vai viedtālrunī tiešsaistes platformā Māconis. Lai uzzinātu vairāk par šo platformu, klikšķini šeit!

Materiāls atbilst valsts vispārējās vidējās izglītības standartam (MK noteikumi Nr. 416).

“Enerģija, jauda un impulss” ir tiešsaistes testu krājums, kurā apkopoti daudzi tematiski testi – tos veicot, var pārbaudīt savas zināšanas par tādiem tematiem kā enerģijas un darba jēdziens, jauda, kinētiskā un potenciālā enerģija, pilnā mehāniskā enerģija, enerģijas nezūdamības likums, lietderības koeficients, impulsa jēdziens, spēka impulss, mijiedarbība un impulss. Materiāla noslēgumā kopsavilkuma testā iekļauti 10 nejauši izvēlēti jautājumi, kas atlasīti no visiem minētajiem testiem, lai vienuviet varētu pārbaudīt zināšanas par visiem šajā materiālā aplūkotajiem tematiem. Šī materiāla priekšrocība – iespēja mācīties jebkurā vietā, kur pieejams internets.

Sērijas “Tiešsaistes testi fizikā 10. klasei” autori – viens no Latvijas centralizēto eksāmenu fizikā veidotājiem Austris Cābelis un RTU sagatavošanas kursu fizikā vadītāja Loreta Juškaite. Autori līdzās tematam par vienmērīgu kustību izveidojuši apjomīgus tiešsaistes testu krājumus arī par citiem apgūstamajiem tematiem, kas noderēs gan vidusskolēniem, apgūstot konkrēto vielu, gan augstskolu reflektantiem, kuriem nepieciešams zināšanas atkārtot un nostiprināt.

Sēriju “Tiešsaistes testi fizikā 10. klasei” veido šādi materiāli.

  I Matemātikas lietošana fizikā
  II Vienmērīga kustība
  III Paātrināta kustība
  IV Kustība gravitācijas laukā
  V Dinamika
  VI Enerģija, jauda un impulss
  VII Mehāniskās svārstības un viļņi

Katru atsevišķo materiālu var izmantot gan skolēns vai augstskolu reflektants individuāli, gan mācību darbā klasē.

Sistēmas prasības
Datoriem: Apple Safari jaunākā un iepriekšējā versija; Google Chrome jaunākā un divas iepriekšējās versijas; Mozilla Firefox jaunākā un divas iepriekšējās versijas; Microsoft Edge jaunākā un iepriekšējā versija.
Planšetdatoriem un viedtālruņiemApple iOS jaunākā un trīs iepriekšējās operētājsistēmas versijas ar pārlūku Safari vai Google ChromeAndroid jaunākā un trīs iepriekšējās operētājsistēmas versijas ar pārlūku Google ChromeWindows jaunākā un iepriekšējā operētājsistēmas versija ar pārlūku Google Chrome. Ļoti maziem ekrāniem (mazākiem par 360px platumā) var būt problēmas ar pareizu satura attēlošanu.
Sīkdatnēm jābūt atļautām.

 

Iesaki draugiem