Apraksts

Kādā vasaras dienā, drīz pēc savas deviņpadsmitās dzimšanas dienas, pazūd Samera. Pēdējā aina, ko visi atceras, – jauna, gaišmataina sieviete draiskojas pļavā. Vai viņa izgaisusi vējā, kokos, ūdenī? Vai varbūt viņa ir kaut kur pavisam citur?
Divdesmit četrus gadus vēlāk Benžamēnu, kuram tagad ir jau 38 gadi, vēl aizvien vajā atmiņas. Samera iezogas viņa sapņos kā gracioza, bet spokaina parādība, atmodinot sen noklusētus ģimenes noslēpumus, jo cik gan ilgi kāds spēj sadzīvot ar nakts murgiem...

“Samera” ir romantiskākais no Monikas Sabolo līdz šim sarakstītajiem darbiem. Tas vienlaikus apbur un kāpina spriedzi, pārņemot lasītājus savā varā.

Monika Sabolo, franču rakstniece un žurnāliste, par savu pirmo romānu saņēmusi Prix de Flore balvu (2013), kuru iedibinājis Frederiks Beigbeders. Romāns “Samera” nominēts vairākām literārajām balvām, tostarp prestižajai Prix Goncourt, un ticis iekļauts Gonkūra garajā sarakstā. Romāns tulkots un izdots jau vairāk nekā 9 valstīs.

No franču valodas tulkojusi Vineta Berga.


Monika Sabolo romānā “Samera” spējusi atainot nemanāmo, tā apliecinot savu rakstnieces talantu. Sižets, kura pamatā ir jaunas meitenes pazušana, vienlaikus atspoguļo priviliģētajai sabiedrībai reizumis piemītošo norobežošanos un noliedzošo attieksmi pret realitāti. Spēcīgi un pārliecinoši!
ELLE

Monikas Sabolo “Samera” atsauc atmiņā Džefrija Jūdžinidesa literāros darbus, kā arī Emmas Klainas “Meitenes”, un arī šajā romānā tikpat liela nozīme ir noslēpumiem un noklusētā postošajam spēkam.
LIRE

“Samera” vienlaikus ir poētisks romāns un izsmalcināts trilleris. Iespējams, autore nevēlējās izlemt, ko rakstīs, tomēr rezultāts ir izcils!
TÉLÉRAMA

Apvienojot Sofijas Kopolas sieviešu tēliem raksturīgo grāciju un neatvairāmo pievilcību un Džoisas Kerolas Outsas aprakstītās ģimeņu intrigas, Monika Sabolo rada aizraujošu trilleri par augstāko aprindu ģimenes dzīvi.
LES INROCKUPTIBLES

Iesaki draugiem