Apraksts

Vīne, 1892. gads. Pēc sava vīra pēkšņās nāves Anna Zahere grib pati vadīt viesnīcu. Par spīti visiem šķēršļiem, jaunā atraitne beidzot izcīna sev patroneses vietu. Kamēr Anna, kūpinādama cigāru, savu iemīļoto bulterjeru ielenkta, kopā ar uzticamo personālu padara viesnīcu par leģendu, tajā sastopas divi laulāti pāri: princis un princese fon Traunšteini un Marta un Maksimilians Āderholdi, apgāda īpašnieki no Berlīnes. Un Zahera viesnīcā Vīnē savērpjas mīlas drāma...

Šajā aizraujošajā romānā Rodika Dēnerte padara leģendāro viesnīcu par skatuvi saviļņojošu tēlu virknei. Viņa paver priekškaru, lai meistarīgi parādītu laikus, kas šķiet sen aizmirsti, stāsta par savu varoņu tiekšanos pēc dvēseles brieduma un seko viņu gaitām caur Eiropas monarhiju norietu līdz 20. gadsimta pretrunām.

Rodika Dēnerte (Rodica Doehnert, 1960) ir studējusi režiju Kino un televīzijas augstskolā Potsdamā–Bābelsbergā un jau 20 gadus raksta scenārijus. Šī romāna pamatā ir scenārijs divdaļīgajai TV filmai “Zahera viesnīca. Augstākajā sabiedrībā”, kas izrādīta kanālos ZDF un ORF.

No vācu valodas tulkojusi Silvija Brice.

Iesaki draugiem