Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Dāvids Lāgerkrancs (David Lagercrantz, 1962) ir Zviedrijā populārs žurnālists un rakstnieks, bet visas pasaules uzmanību viņam piesaistīja tieši romāns “Meitene zirnekļa tīklā” – slavenās Stīga Lārsona Millennium sērijas turpinājums, kas īsā laikā kļuva par bestselleru un šobrīd pārdots vairāk nekā 6 miljonos eksemplāru.
“Meitene, kas meklēja savu ēnu” ir piektais darbs par Līsbetu Salanderi un Mīkaelu Blumkvistu.

Meitene ar pūķa tetovējumu ir neapturama!

Līsbeta Salandere izcieš divu mēnešu cietumsodu un cenšas neiesaistīties iekšējos konfliktos starp ieslodzītajām. Tomēr, kad Līsbeta iestājas par kādu cietumnieci, konflikts ar Benito, neoficiālo cietuma līderi, kļūst neizbēgams.

Līsbetu cietumā apciemo Palmgrēns. Vecais vīrs ir satraukts par dokumentiem, kuri nejauši nonākuši viņa rokās un kuri atklāj līdz šim nezināmus faktus par Līsbetas bērnību. Līsbeta lūdz palīdzību Mīkaelam Blumkvistam.

Un, pat atrodoties cietumā, kuru lielākoties vada Benito un viņas banda, nevis cietuma priekšnieks, Līsbeta uzsāk savu izmeklēšanu un vienlaikus cenšas izprast savas bērnības atmiņas par kādu sievieti ar lielu dzimumzīmi uz kakla, dzimumzīmi, kas izskatās, it kā to būtu iededzinājusi pūķa izpūstā liesma...

No zviedru valodas tulkojusi Ieva Pudure.


Spriedzes, enerģijas un neapturamā spēka, kurš laužas no ikvienas romāna “Meitene, kas meklēja savu ēnu” lappuses, iedvesmas avots nenoliedzami ir Stīga Lārsona aizsāktā Millennium sērija. Arī šajā turpinājumā Salandere un Blumkvists turpina cīņu par taisnību un jau atkal aizrauj miljoniem lasītāju visā pasaulē.
Amazon.co.uk

Daži romānu varoņi ir pārāk slaveni, lai mirtu... Un to var attiecināt arī uz Līsbetu Salanderi. Lāgerkrancs raksta lieliski! Grūti pat iedomāties vēl veiksmīgākus Millennium sērijas turpinājumus par viņa radītajiem – tajos ir jūtams Stīga Lārsona oriģinālo darbu gars un stils. Apsveicami!
Wall Street Journal

Lāgerkranca jaunākais romāns par Salanderi ir vēl drosmīgāks un kaut kādā ziņā arī izaicinošāks nekā iepriekšējais... Stīgs Lārsons Millennium sērijā bija ambiciozi iecerējis desmit grāmatu ciklu. Nu Lāgerkranca sarakstītie divi turpinājumi liek domāt, ka Lārsona iecerei būs lemts realizēties...
Washington Post

Otrais Lāgerkranca pienesums Stīga Lārsona aizsāktajā Millennium sērijā ir tiešām lielisks! Sarežģītie sižeta līkloči filigrāni savijas kopā šī sarežģītā un aizraujošā romāna finālā. Un bonusā lasītājs noskaidro pūķa, kas uztetovēts uz Līsbetas muguras, noslēpumu...
Publishers Weekly

Iesaki draugiem