Apraksts

Apgāds Zvaigzne ABC ir aizsācis jaunu bērnu grāmatu sēriju. Tajā iekļautas mākslinieku pašu sarakstītas un ilustrētas grāmatas. Katru grāmatu mākslinieks vispirms ir ieraudzījis vizuāli un tikai tad pierakstījis klāt tekstu.
Grāmatas ir ļoti atšķirīgas, un katrā no tām realizēts kāds aizraujošs stāsts. Tās ir gudras, labestīgas, varbūt reizēm šķietami nepareizas grāmatas, un tās lasīt būs interesanti gan bērniem, gan pieaugušajiem. Turklāt grāmatu daudzveidīgā tematika vecākiem dod iespēju sarunai ar bērnu – par ģimeni, draudzību, drosmi, prieku, atjautību un tieksmi uz pilnveidošanos.

Varbūt atceries rakstnieces un tulkotājas Lilijas Berzinskas (Beļakovas) stāstus par neparasto, ļoti sirsnīgo meža radījumu Bolaci grāmatā "Nezināmais zvērs"? Tagad Bolacis atkal ir klāt autores pašas ilustrētajā pasakā "Vislielākais gardums pasaulē".
Sirsnīgais stāsts, kurā Bolacis pēta, kas ir vislielākais gardums pasaulē, rāda ne tikai to, cik pasaule ir brīnumaini savdabīga, bet atklāj arī, kāda nozīme ir draugu kopīgi paveiktajam darbam.
Tas ir stāsts par kopābūšanu un draudzību, kas dzīvi padara skaistu.

Iesaki draugiem