Apraksts

2007. gada jūlijā pie kriminālinspektora Barbaroti durvīm uzrodas vēstule, kurā tiek detalizēti aprakstīta slepkavība, kas notiks viņu pašu klusajā pilsētā. Kad policijai izdodas atrast vēstulē minēto cilvēku, tas jau ir miris.

Pienāk otra vēstule, pēc tam trešā un ceturtā, un sākas ātrumsacīkstes, lai apturētu noziedznieku, pirms tas paspēj izpildīt vēstulēs solīto. Tiek atrasta anonīma dienasgrāmata, kurā ir aprakstīts kāds pirms pieciem gadiem Francijā noticis incidents. Un Barbaroti nav nepieciešams ilgs laiks, lai saprastu, ka dienasgrāmatā minētie cilvēki ir tie paši, kuru dzīvība šobrīd ir briesmās.

Hokans Nesers (Håkan Nesser, dz. 1950), zviedru autors, raksta gan stāstus, gan romānus – arī kriminālromānus un psiholoģiskos trillerus –, un viņa literārie darbi ir tulkoti vairāk nekā 20 valodās, pārdoti vairākos miljonos eksemplāru un pēc to motīviem tiek uzņemtas kinofilmas. H. Nesers saņēmis vairākas literārās godalgas, tostarp trīs reizes ieguvis prestižo balvu “Gada labākais zviedru kriminālromāns”.

No zviedru valodas tulkojusi Inga Grezmane.


Hokanam Neseram detektīvžanrā ir savs – atšķirīgs un inteliģents – rokraksts. Iesaku!
Vija Kilbloka

Romānā “Pavisam cits stāsts” Hokana Nesera atveidotā ļaundara tēls ir ļoti rūpīgi izstrādāts, un lasīt autora plūstošo un eleganto prozu, kā allaž, ir bauda. Lielisks kriminālromāns ar negaidītiem sižeta pagriezieniem.
Svenska Dagbladet

Hokans Nesers raksta pārsteidzoši labi, un viņa radītie tēli ir pārliecinoši reālistiski, turklāt rakstnieks visu spēj apvienot stāstā, kas ir gan aizraujošs, gan oriģināls.
Ekstra Bladet

Un jau atkal nākas atzīt – vēl nekad iepriekš Hokans Nesers nav rakstījis labāk!
Die Welt

Tā kā “Pavisam cits stāsts” 2007. gadā kļuva par Gada labāko kriminālromānu Zviedrijā un ir līdz šim visvairāk pirktais romāns no manis sarakstītajiem Vācijā, tad pieļauju, ka ir tikušas izdotas arī sliktākas grāmatas. Turklāt atceros, ka diviem no maniem kritiskākajiem lasītājiem visā pasaulē – dēlam un meitai – tas patika. Un neviens no abiem nespēja paredzēt sižeta pavērsienu romāna beigās.
Hokans Nesers kādā intervijā...

Iesaki draugiem