Apraksts

“Mūžīgais brīnums” ir aizkustinošs stāsts par izcili talantīga jaunekļa pieaugšanu. Cik neparasts ir pats Rendolfs Kolfakss, tik neparasta veidojas arī viņa dzīve. Būdams ārkārtīgi zinātkārs, jaunais cilvēks ar sajūsmu tver visu, ko pasaule piedāvā, – ļaužu pūļus Ņujorkā, kaisli Anglijas laukos, mākslu Parīzes muzejos un bibliotēkās, varas spēles militārajā dienestā Korejā.

Tikpat aizrautīgi Rendolfs iepazīst arī mīlestību, ko viņam dāvā brīnišķīgā Stefānija – meitene, kuras tēvs ir ķīnietis, bet māte amerikāniete. Abus jauniešus satuvina ne tikai kvēlas jūtas, bet arī neapslāpējama zinātkāre, savas patiesās identitātes meklējumi un centieni pārvarēt atšķirīgu kultūru novilktās robežas.

Dinamiskā notikumu virkne, kas eleganti izvada lasītājus caur smiekliem un asarām, būtībā ir atgādinājums par mūžīgo brīnumu – dzīvi, kuru veido neatkārtojami mirkļi. Ne velti “Mūžīgais brīnums” tiek uzskatīts par autores Pērlas Bakas vispersoniskāko un emocionālāko romānu.

Pērla Baka (1892–1973), amerikāņu rakstniece, ir vairāku arī latviešu valodā tulkotu un izdotu grāmatu autore. Par romānu “Labā zeme” 1932. gadā viņa saņēma prestižo Pulicera balvu, un 1938. gadā Pērlai Bakai – kā pirmajai no amerikāņu rakstniecēm – piešķirta Nobela prēmija literatūrā. Romāns “Mūžīgais brīnums” pirmoreiz publicēts 2013. gadā, 40 gadus pēc autores nāves.

No angļu valodas tulkojusi Ruta Svaža.

Iesaki draugiem