Apraksts

Izcilā psihovēsturnieka Hari Seldona vadībā, izmantojot planētas augsti attīstīto zinātni un tehnoloģiju, Fonds ir uzvarējis kareivīgo kaimiņu alkatību un barbarismu. Taču tagad tam jāstājas pretī Impērijai – Galaktikas ietekmīgākajam spēkam, kurš saglabājis varu pat agonijas krampjos. Godkārīgs ģenerālis, kurš apņēmies atjaunot Impērijas spožumu, pavērš plašo impērisko floti pret Fondu. Nu mazās zinātnieku un pētnieku planētas vienīgā cerība slēpjas Hari Seldona paredzējumos.

Tomēr pat Hari Seldons nebūtu spējis paredzēt ārkārtīgi neparastas būtnes dzimšanu. Tas ir mutants, vārdā Mūlis, kura spēks ir lielāks par neskaitāmu karakuģu varenību… Tas ir spēks, kas visstiprākās gribas cilvēku spēj pārvērst padevīgā vergā.

Romānu sērija “Fonds” ir slavenā zinātniskās fantastikas autora un bioķīmijas profesora Aizeka Azimova visievērojamākais darbs, kurš kopš pirmpublikācijas 1951. gadā piedzīvojis neskaitāmus atkārtotus izdevumus, tulkojumus gandrīz visās pasaules valodās, ietekmējis simtiem rakstnieku daiļradi un ieguvis prestižo Hugo balvu nominācijā “Visu laiku labākā fantastikas romānu sērija”.

No angļu valodas tulkojusi Zane Rozenberga.

“Ja kaut ko var uzskatīt par starta tramplīnu kosmosa ēras zinātniskajā fantastikā, tad tā ir triloģija “Fonds”. Tā ir klasika! Un neaizmirstams darbs.”
Džeks Makdevits

“Azimova sērija “Fonds” ir viens no zinātniskās fantastikas meistardarbiem. Ja neesat lasījuši šīs grāmatas, jūs gaida iepriecinošs pārdzīvojums, un pat tad, ja esat tās lasījuši, iesaku tās pārlasīt vēlreiz, jo tās ir tikpat izcilas kā agrāk.”
Alens M. Stīls

Iesaki draugiem