Apraksts

“Šim akmenim piemīt vērtīgi spēki. Cilvēka piecām maņām tas pievieno noteiktas savas spējas un kļūst tām dziedinošs,” teikusi Hildegarde fon Bingena par vienu no saviem 19 dziedinošajiem akmeņiem, kas aprakstīti šajā ērti lietojamā rokasgrāmatā.

Hildegarde jau 12. gadsimtā zināja, ka gara un dvēseles stāvoklis ietekmē fizisko pašsajūtu, tāpēc aicināja vingrināties tikumos un šim nolūkam ņemt palīgā piemērotu akmeni. “Kas sevī pamana nenovīdību, tam ametists palīdzēs vairot cieņu un mīlestību.” Tāpēc grāmatā iekļauts 35 Hildegardes tikumu katalogs ar to veicināšanai atbilstošiem akmeņiem, kā arī detalizēts emocionālo stāvokļu un slimību katalogs. Ar tiem ātri noteiksiet dziedinošo akmeni jebkuras ķibeles novēršanai, sākot no acu un beidzot ar zobu kaitēm.

“Ahāta daba padara cilvēku veiklu un taktisku, un gudru sarunā.” Neatsverams palīgs ir Hildegardes receptes un pamācības, kā katrs akmens attiecīgajā gadījumā jālieto.

Ne vienmēr pietiek aplikt vajadzīgā akmens krellītes. Reizēm optimālai iedarbībai nepieciešams nesējmateriāls, piemēram, ūdens vai vīns, kas akmens vibrācijas pārnes uz ķermeni. Šis akmens jāieliek ūdenī, lai caur akmens spēku un siltumu ūdens taptu iedarbīgs.

Hildegarde fon Bingena bija ievērojama vācu abate, mistiķe, universāla zinātniece un ārste, kas plaši izmantoja holistisko pieeju. Grāmatas autore Brigite Prēgencere 2008. gadā Austrijā nodibināja Hildegardes akadēmiju, kurā pēta, apgūst, publicē un iedzīvina Hildegardes fon Bingenas zināšanu mantojumu.

No vācu valodas tulkojusi Daina Burve.

Iesaki draugiem