Apraksts

Bez pēdām pazūd rakstnieks Ouens Kvains, un viņa sieva Leonora nolīgst privātdetektīvu Kormoranu Straiku. Sākumā Leonora domā, ka vīrs devies prom tikai uz dažām dienām, kā gadījies bieži, un vēlas, lai Straiks palīdz viņu atrast un atvest mājās.

Taču izmeklēšanas gaitā kļūst skaidrs, ka šī lieta nav tik vienkārša, kā izskatās. Ouens Kvains nupat ir pabeidzis rakstīt romānu, kurā nežēlīgi kariķēti teju visi viņa paziņas. Ja manuskripts tiktu publicēts, tas sabojātu dzīvi ne vienam vien – tāpēc ir daudz tādu, kuri vēlētos rakstnieku apklusināt.

Drīz tiek atrasts Kvaina līķis; viņš ir noslepkavots visai dīvainos apstākļos. Detektīvs Straiks cenšas noskaidrot, kāds motīvs bijis nepieredzēti cietsirdīgajam slepkavam.

Aizraujošais kriminālromāns “Zīdtārpiņš” ar daudziem negaidītiem sižeta pavērsieniem ir otrais ciklā par Kormoranu Straiku un viņa asistenti Robinu Ellakotu. Roberts Galbraits, kas, izrādās, ir Dž. K. Roulingas literārais pseidonīms, šobrīd ierindojams starp pasaulē atzītākajiem kriminālromānu rakstniekiem. Pēc šo romānu motīviem veidots arī BBC televīzijas seriāls.

No angļu valodas tulkojusi Silvija Brice.


“Zīdtārpiņš” ir spožs detektīvliteratūras paraugs, sarežģītāks un baisāks par savu priekšteci [“Dzeguzes sauciens”].
The Australian

Otrais aizraujošais detektīvromāns par Kormoranu Straiku turpina tēmu, ko iesācis pagājušā gada neapstrīdamais hits “Dzeguzes sauciens”. Asie, straujie sižeta pavērsieni un dzēlīgais humors pilnībā iekaro lasītāja uzmanību.
People

“Zīdtārpiņš” ir uzrakstīts dinamiski un aizraujoši. Straikam aiz muguras ir varonīga pagātne, un arī tagadnē viņš veic varoņdarbus, lai gan pats nebūt pēc tiem netiecas. Straiks, slavena rokmūziķa dēls, nekad nav izmantojis tos labumus, pie kādiem pieraduši viņa pusbrāļi un pusmāsas. Viņš jūt nepieciešamību daudz domāt, viņam ir milzīgs potenciāls. Būtu noziegums nepievērst viņam uzmanību.
Daily News

Roberts Galbraits raksta ar detektīvžanram netipisku humoru un siltumu; viņš tik veikli izved mūs caur sižeta samezglojumiem, ka mums aizmirstas laiks.
The Seattle Times

Iesaki draugiem