Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple iBooks

Šobrīd sabiedrībā arvien vairāk izskan viedoklis, ka sākusies ceturtā industriālā revolūcija. Dažādas tehnoloģijas un risinājumi no vienkāršai saziņai e-pastos un sociālajos tīklos līdz veselību uzraugošām lietotnēm un autonomo transportlīdzekļu izstrādei ir ienākuši mūsu ikdienas dzīvē, tāpēc nevienam vairs nav šaubu par tehnoloģiju iespējām. Tomēr dažādie risinājumi arvien biežāk liek runāt par tādiem jautājumiem kā datu drošība, identitātes zādzība, hibrīdkarš, digitālā tirānija, digitālais vakuums, virtuāla karantīna, revolūciju tūrisms un citiem.

Eriks Šmits, Google (Alphabet) vadošais darbinieks kopš 2001. gada, un Džareds Koens, Google Ideas (Jigsaw) direktors, darbā “Jaunais digitālais laikmets” ir apkopojuši savu redzējumu par to, kā tehnoloģiju un ar tām saistīto produktu un risinājumu attīstība ietekmē cilvēkus un valstis, skarot gan politikas, gan ekonomikas jautājumus. Tiekoties ar valstu un uzņēmumu vadītājiem, vērojot notiekošās tendences, izstrādājot iespējamos attīstības modeļus, autori piedāvā savu redzējumu 21. gadsimta straujajiem tehnoloģiju virzītajiem notikumiem.

Grāmatas “Jaunais digitālais laikmets” autori Eriks Šmits un Džareds Koens raksta:
“Šī grāmata nav par ierīcēm, viedtālruņu lietojumprogrammām vai mākslīgo intelektu, lai gan katra no šīm tēmām tiks apspriesta. Šī grāmata ir par tehnoloģijām, bet vēl jo vairāk tā ir par cilvēkiem un cilvēku mijiedarbību ar tehnoloģijām, to ieviešanu savā vidē, pielāgošanos tām un to izmantošanu tagad un nākotnē visā pasaulē. Taču galvenokārt šī grāmata ir par to, cik svarīgi cilvēkiem uzņemties drošu vadību jaunajā digitālajā laikmetā. Lai cik plašas iespējas arī piedāvātu komunikāciju tehnoloģijas, to labā vai ļaunā ietekme ir pilnībā atkarīga no cilvēkiem. Aizmirstiet visas pasaciņas par to, ka mašīnas pārņems varu pasaulē. Nākotne ir tikai mūsu pašu ziņā.”

“Jaunais digitālais laikmets” ir darbs, kas aicina ikvienu apstāties un padomāt, cik plašas ir tehnoloģiju radītās iespējas, vienlaikus atgādinot, ka tehnoloģijas rada, izstrādā un patērē cilvēks, un tikai no mūsu rīcības ir atkarīgs to saprātīgs un attaisnojams pielietojums.

No angļu valodas tulkojusi Aija Čerņevska.

Iesaki draugiem