Apraksts

Iepriekš viņa strādāja ASV valdības uzdevumā, tomēr to zināja tikai nedaudzi. Eksperte savā jomā, slepenās aģentūras, kurai nebija pat nosaukuma, viens no labāk glabātajiem noslēpumiem. Kad priekšniekiem šķita, ka viņa kļuvusi par traucēkli, tika nolemts no viņas atbrīvoties bez brīdinājuma.
Tagad viņa reti paliek vienā vietā ilgu laiku. Vienīgais cilvēks, kam viņa uzticējās, jau ir nogalināts. Kaut kas, ko viņa zina, rada draudus aģentūrai, tāpēc viņu vēlas redzēt mirušu – jo ātrāk, jo labāk.
Kad bijušais kolēģis piedāvā darījumu – jāpaveic vēl viens pēdējais uzdevums bijušo darba devēju interesēs –, viņa saprot, ka tā ir vienīgā iespēja izdzīvot, un viņai nekas cits neatliek kā izmantot savu unikālo talantu veidā, par kādu nekad netika iedomājusies.

Šajā spriedzes pilnajā, rūpīgi izplānotajā romānā Stefanija Meiere ir radījusi spēcīgu un valdzinošu galveno varoni, atkal apliecinot, kāpēc ir uzskatāma par vienu no pasaulē visvairāk pārdoto grāmatu autorēm.

Stefanija Meiere, amerikāņu rakstniece un producente, pasaules slavu iekaroja ar sērijas “Krēsla” darbiem un romānu “Klejotāja”. “Ķīmiķe” ir viņas jaunākais veikums, kas nepārstāv fantāzijas literatūru, bet ierindojams trillera žanrā.

No angļu valodas tulkojusi Adriana Bleka.


Stefanija Meiere ir radījusi spraiga sižeta trilleri un sīkstu, noslēpumiem apvītu galveno varoni. Lieliski!
Observer

“Ķīmiķe” ir aizraujošs un saistošs romāns. Tas piesātināts ar notikumiem, noslēpumiem un spēcīgu intrigu, kā jau tas raksturīgi S. Meieres darbiem. Ļoti lasāms trilleris.
Heat

Krēslas sērijas autore uzrakstījusi elpu aizraujošu drāmu ar trillera elementiem, kuras galvenie varoņi ir darbu zaudējusi zinātniece un bijušais valdības aģents. Spēcīgi!
Cosmopolitan

Tik patīkami pārmaiņas pēc trillerī sastapt galveno varoni sievieti, kuras lielākā vērtība ir... viņas prāta spējas. Teksts rauj uz priekšu un lappuses pāršķiras pašas!
Entertainment Weekly

Iespaidīgs spriedzes romāns, kas sarakstīts trilleru žanra labākajās tradīcijās.
Glasgow Herald

Romāns “Ķīmiķe” patiks tiem, kuri labprāt lasa Lī Čailda un Deivida Baldači darbus. Straujš, izturēts un lielisks trilleris.
USA Today

Iesaki draugiem