Apraksts

2016. gada vasarā Klotilde pavada atvaļinājumu Korsikā kopā ar vīru un pusaudzi meitu. Šī ir pirmā reize, kad viņa atgriezusies uz salas pēc vecāku un brāļa bojāejas automašīnas avārijā, kas notika pirms divdesmit septiņiem gadiem. Arī viņa toreiz atradās mašīnā, taču brīnumainā kārtā izdzīvoja.
Atgriešanās Korsikā liek Klotildei atminēties pusaudzes gadus, un viņa atkal satiekas ar vecvecākiem – salā ietekmīgas korsikāņu ģimenes locekļiem. Bet tad viņa saņem vēstuli, kuru parakstījusi Palma, viņas māte, it kā sieviete vēl būtu dzīva. Pamazām atgriežas atmiņas, liekot Klotildei apšaubīt pagātnes notikumus, kaut gan viņa savām acīm bija redzējusi mirušos tuviniekus. Bet kurš gan cits varētu zināt vēstulē minētās detaļas?

Mišels Bisī, franču rakstnieks, latviešu lasītājiem ir pazīstams no romāniem “Meklējot Spāri” un “Melnās ūdensrozes”. Francijā viņš ir otrais visvairāk pārdoto grāmatu autors un saņēmis vairāk nekā sešpadsmit literārās godalgas. Kad M. Bisī neraksta romānus, viņš strādā par ģeogrāfijas profesoru Ruānas Universitātē.

No franču valodas tulkojusi Agnese Kasparova.


No M. Bisī jaunās grāmatas “Laiks ir slepkava” burtiski vējo Korsikas smaržas un garšas... Tā ir aizraujoša un daudzslāņaina, un jūs to lasīsiet, ik pa brīdim aizturot elpu, līdz pat beidzamajam sižeta pavērsienam.
Le Magazine des Livres

Prasmīgi konstruēts literārais trilleris, kurā jūtama spēcīga vietas izjūta un izpratne par cilvēka dabu, un līdz ar spriedzes pastiprināšanos pieaug arī lasīšanas aizrautība.
Kirkus Reviews

Mišela Bisī jaunākais romāns ar tā intriģējošajiem varoņiem un pārsteidzošo finālu īpaši iepriecinās Hārlana Kobena fanus, lai gan jāpiebilst, ka sižets atklājas vienmērīgi kā trīs nedēļu atvaļinājums.
Library Journal

Pats autors romānā “Laiks ir slepkava” nemaz nesteidzas, iekārtojot skatuvi un audzējot spriedzi starp pagātni un tagadni, taču vienlaikus spēj saglabāt lasītājā intrigu, šķetinot savītās sižeta līnijas.
Publishers Weekly

Iesaki draugiem