Apraksts

35 PUIŠI SĀKA ATLASI · KURŠ NO VIŅIEM APPRECĒS PRINCESI ĪDLINU?

Īdlina vēl aizvien nav pārliecināta, ka atradīs tādu pasakainu mīlestību, kādu piedzīvoja viņas vecāki pirms divdesmit gadiem. Bet reizēm sirds spēj pārsteigt cilvēku… un drīz Īdlinai būs jāizdara vēl grūtāka un svarīgāka izvēle, nekā viņa bija iztēlojusies.

Vai kādam no puišiem būs izdevies iekarot ārkārtīgi pievilcīgās, bet lepnās, untumainās un spītīgās princeses mīlestību? Tuvojas brīdis, kad Īdlinai būs jāpieņem lēmums. Daudzi pilī cer, ka viņa izvēlēsies Kaīlu. Bet pēkšņi cīņā par princeses roku iesaistās vēl viens spēlētājs.
Izskatīgais Meirīds nav Atlases dalībnieks, toties viņš ir gudrs, galants un pārliecinošs. Kura meitene gan spētu pretoties viņa valdzinājuma spēkam? Arī citi puiši cenšas apliecināt savas jūtas pret Īdlinu. Vai tās ir patiesas? Vai tiešām viņi visi mīl princesi?

Atlasē var būt tikai viens uzvarētājs. Princesei ir tikai viena sirds!

Redfordas Universitātes (ASV) absolvente rakstniece Kīra Kesa ir ieguvusi īpašu popularitāti jauniešu vidū ar šīs romānu sērijas pirmo grāmatu “Prinča līgava I. Atlase” (The Selection), pēc kuras motīviem uzņemta filma ar Eimiju Tīgārdenu galvenajā lomā.
Sērijas “Prinča līgava” pirmajās grāmatās “Atlase”, “Elite” un “Vienīgā” stāstīts par prinča Meksona grūto izvēli, cenšoties iepazīt trīsdesmit piecas meitenes un cerot viņu vidū atrast savu mūža mīlestību.
Pēc iepriekšējās Atlases ir pagājuši divdesmit gadi, un tagad prinča Meksona meita Īdlina atrodas tādas pašas izvēles priekšā. Vai kāds no 35 puišiem, kas ieradās pilī, spēs ieinteresēt skaisto princesi, kuras galvenās prioritātes līdz šim ir bijušas darbs, brīvība un vara?
Sākot Atlasi, Īdlina nedomāja, ka iemīlēsies kādā no trīsdesmit pieciem kavalieriem. Sacensību pirmās nedēļas meitene pavadīja, skaitot dienas, līdz varēs visus aizsūtīt mājās. Bet, kad notikumi pilī nostāda princesi prožektoru gaismas pašā centrā, viņa aptver, ka, paliekot viena, nejustos apmierināta. Kā lai pieņem pareizo lēmumu? Vai tiešām Īdlinai nāksies apprecēties, vadoties pēc valsts interesēm?

“Šī situācija ir tik mulsinoša! Nebija paredzēts, ka man būs jārīko Atlase. Agrāk princeses izprecināja starptautisko attiecību apsvērumu dēļ, bet vecāki solīja, ka nekad man to nenodarīs. Tomēr pēkšņi te ir tik daudz puišu, un visi cilvēki gaida, ka izvēlēšos no viņiem partneri uz visu mūžu… Tas šķiet tik biedējoši! Varu paļauties tikai uz virspusējiem iespaidiem un cerēt, ka neviens mani nemaldina…
Es dzēru šampanieti, pārlieku skaļi smējos un apēdu tādu daudzumu šokolādes, ka tagad noteikti esmu uz pusi smagāka. Vismaz dažas stundas es gribēju izbaudīt šo pārpilnību, ko vienmēr biju uzskatījusi par pašsaprotamu. Rīt malkošu ūdeni un centīšos sakārtot domas. Rīt raizēšos, kā saturēt valsti kopā. Rīt domāšu par vīru.
Bet šovakar? Šovakar es izbaudīšu šo perfekto, dzirkstošo brīdi.
– Vēl vienu deju? – Ārens vaicāja, notverdams mani, kad malkoju dzērienu – es apzvēru: tā bija pēdējā glāze! – Man jāpaspēj uz lidmašīnu, taču es gribēju atvadīties.
Piecēlos un saņēmu brāli aiz rokas. – Es būšu mierā ar jebkādām atvadām. Pilnīgi viss būs labāks par iepriekšējo reizi.
– Man joprojām žēl, ka tā sanāca, bet tu zini, kāpēc es nevarēju rīkoties citādi.
Mēs apkampāmies, un viņš mani grieza riņķī pa zāli. – Jā, zinu, – atbildēju. – Tik un tā tavu aizbraukšanu tas nepadarīja ne drusciņas vieglāku. Tad vēl viss pārējais, kas te notika… Dzīve bez tevis šeit bija diezgan grūta.
– Piedod, Īdij! Tomēr tev sokas ļoti labi, varu saderēt, ka pat labāk, nekā tu pati domā.
– Redzēsim. Man vēl ir jāizveido valdība, jāpanāk, lai mamma un tētis mazliet sevi palutina, un jāatrod kāds, kurš būtu gatavs mani apprecēt.
Ārens paraustīja plecus. – Tātad tīrie sīkumi.
– Jā, faktiski atpūta!
Brālis iesmējās. Ai, kā man bija pietrūcis šīs skaņas!
– Ei, – Ārens ierunājās, ievērojis raizes manās acīs. – Būs labi! Tu tiksi ar to galā.”

No angļu valodas tulkojusi Ieva Zālīte.

Iesaki draugiem